Bir dizi programa katılmak üzere Japonya’da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Japon toplumunun kanaat önderlerine Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bastığı Kur’an-ı Kerim’in Japonca mealinin tanıtımını yaptı

Tokyo Camisi Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in, Müslümanlar güç sahibi olup beldeleri fethetmeden, o beldelerin zihin ve gönüllerini fethettiğini söyledi.

Erbaş, gönüllerin fethedilmesinde, dünyada hiçbir inanç ve felsefeye nasip olmayan başarının Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimize (Sallallahu Aleyhi Vesellem) nasip olduğuna dikkati çekti.

“Biz anlaşılsın diye Kur’an-ı Kerim’i kolaylaştırdık” ayet-i kerimeyi okuyan Başkan Erbaş, bu ayetle insanların yüce kitabı rehber edinmeye davet edildiğini dile getirdi.

“Diyanet olarak Kur’an-ı Kerim’i mealen 40 dile çevirdik”

Erbaş, asırlar boyu Müslümanların, Kur’an-ı Kerim’i uzak beldelere ulaştırmaya gayret ettiklerini belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Kur’an-ı Kerim’i mealen 40 civarında farklı dile çevirmiş durumdayız.” dedi.

Japonca mealini Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bastığı Kur’an-ı Kerim’i tanıtan Başkan Erbaş, çeviri çalışmalarının 2018’de başladığını ifade ederek, “Türkiye Diyanet Vakfı vesilesiyle hazırlanan Japonca meali en kısa zamanda, en fazla sayıda kişiye ulaştırmaya gayret edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)