MERSİN - Mersin`de greve giden DİSK ve KESK` e bağlı sendikalar yaşanan süreçten dolayı iş bırakma eylemine gittiler. Sendika üyelerinin toplanması sırasında birer konuşma yapan CHP`li Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Vahap Seçer, Taksim Gezi Parkı olaylarının "bir halk ayaklaması ve isyan" olduğunu belirttiler.

 CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı konuşmasına, "Mersin`in çapulcuları, aranızda olmaktan onur duyuyorum." diye başladı.

 Türkiye Diktatörü Başbakan yolun sonuna geldiğini görmüştür!

Atıcı konuşmasının devamında, "Türkiye görmek istediği tabloya kavuşmuştur. Bu hareket bir halk hareketidir. Halkın seçtiği bir vekil olarak sadece ve sadece sizin hizmetçiniz olmak durumundayım. Yılmadık, usanmadık. Tam 11 yıldır AKP`nin zulmüne, omuz omuza birlikte geldik. Artık AKP bundan titremeye başladı. Daha önceden diktatörlerin anatomilerini, diktatörlerin sosyolojilerini ve psikoloji durumlarını incelemiştik. Hatırlayın Saddamı, hatırlayın Kaddafiyi, hatırlayın bütün diktatörleri. Sonlarını gördükçe, sonlara doğru yaklaştıkça, silahları çekerek kendi halkına doğru ateş etmeye başlamışlardır. Artık Başbakan yani Türkiye`nin diktatörü yolun sonuna doğru geldiğini görmüştür ve halkına ateş açmaya başlamıştır. Ama korkunun ecele faydası yok. Gitti gidiyor. Abbas yolcu. Hiçbir şekilde tutunamayacaklardır." dedi.

 Sokaklarda yaşanan bir isyandır

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ise, sendika üyelerine yaptığı konuşmasında, "Haklı mücadelenizde yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Bugün Türkiye`de bütün sosyal sınıflar. İşçiler, emekçiler, çiftçiler, esnaflar, öğrenciler ve sade vatandaşlar böyle bir isyan boyutuna gelmişse bunun bir sebebi var. Türkiye`de gerginlikten beslenen, ayrışmadan, ayrıştırmadan beslenen bir iktidar var. Bugün 20 gündür Türkiye isyanda ise. Sokaklarda şiddet varsa. Sokaklarda isyan varsa. Sokaklarda acı varsa. Polisin orantısız güç kullanımı varsa. Bunun tek sorumlusu vardır, Recep Tayyip Erdoğan. Başka bir sorumlu aramaya gerek yoktur. İktidardan olan gücünü kullanarak, siyasal gücünü kullanarak, sermayeyi kullanarak, milyonları miting adı altında, AKP mitingi adı altında, sokaklarda toplamış, insanları birbirine kırdıracak noktalara getirmiştir. Artık bu başbakanın psikolojisinden endişe duymaya başladık. Başbakan bu psikoloji ile 76 milyonu yönetemez. Başbakanın oto kontrole ihtiyacı vardır"

Yapılan konuşmaların ardından yürüyüşe geçen grup Atatürk Caddesi`ne gelerek burada bir basın açıklaması yaptıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldı. (Osman Öksüz-İLKHA)