KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında tarihi Bedesten'de sürdürdüğü restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Tarihi Bedesten Çarşısı sağlıklaştırma ve dönüşüm Projesi"nin tarihi bölgedeki 2 bin 687 adet dükkân birimini kapsadığını ifade ederek çalışmaların başladığından bugüne 900 bağımsız bölümün restore edildiğini, böylece 300 dükkân ve binanın restorasyonunun tamamlanmış olduğunu, 150 tanesinin restorasyonunun ise son aşamada olduğunu söyledi.

 

Kapalı mekân alanının toplamının yaklaşık 180 bin metrekare olan proje kapsamında çok sayıda türbe, sur duvarı, cami, sokak, okul, medrese ve tescilli yapı olduğunu kaydeden Akyürek, tarihi Bedesten'deki çalışmanın dünyada bir örneği olmadığını dile getirdi. Ekonomiye ve istihdama önemli katkılarda bulunacak daha kaliteli, yaşanabilir mekânlar ortaya çıkarılacağını vurgulayan Akyürek, bölgede tarih ile bütünleşmiş yeni mekânlar ile alternatif turizm destinasyonunun meydana geleceğini söyledi.

 

Bölge esnafı değişimden memnun
Bedesten esnafı da yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla hem işlerinin hem de ziyaretçilerin ilgisinin artacağını ifade ettiler. (İlyas Yavuz/Mehmet Eskin - İLKHA)