İçişleri Bakanı Muammer Güler memur ve işçilerin iş bırakma eylemi hakkında konuştu.

Bakan Güler, `` Her gün toplantı hakkı nerede görüşmüş. 5 sendikanın yasal bir eylemi yok ki, hangi yasal eylemine izin vereceğiz. Alanları, genel yolları, kamu düzenini bozacak şekilde, genel hayatı felce uğratacak şekilde her gün toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı nerede görülmüş? Böyle bir şey olabilir mi? Ben her gün geleceğim sabahtan akşama kadar Kızılay`ın ortasında eylem yapacağım. Böyle bir şey olabilir mi? Memur ve işçilerin kanunsuz eylemlere iştirak etmemelerini rica ediyorum. O arkadaşlar bunun sonuçlarına katlanırlar.`` dedi.

İşte Bakan Güler`in konuşmasından satır başları;

Şu ana kadar 3 polis açığa alındı. Şiddet eylemlerinde sürdürülen inadı anlamak mümkün değil. Yasayla belirlenmemiş alanlarda gösteri yapılmayacağını belirtmek isterim.

UYGUN GÖRDÜĞÜMÜZ YERDE GÖREV ALDILAR

İçişleri Bakanı Jandarma ve polis teşkilatını nerede görevlendirmek icap ediyorsa orada görevlendirmeye yetkilidir. Ben kırsal alanda polisi kentte de jandarmayı ihtiyaç duyduğum anda görevlendiririm. Şu anda jandarma Türkiye`nin nüfusun yüzde 25`inde güvenliği sağlıyor. İçişleri Bakanı olarak Jandarma komutanlığına talepte bulunursam uygun gördüğüm yerde görev alırlar. Jandarma da bu anlamda İstanbul`da görev almıştır. Bunu karıştırmayın. Emniyet ve Jandarma ile toplumsal olayları bastıramıyorsanız Türk Silahlı Kuvvetleri`nden talepte bulunursunuz. Biz TSK`dan her hangi bir talepte bulunmadık.

YASAL İŞLEM YAPILACAK

Sosyal paylaşım siteleri ile ilgili de bizim şu anda Emniyet Müdürlüklerimizin, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar var. Burada halkı tahrik eden, bir manipülasyonla yalan haberlerle halkı kışkırtmaya, hatta toplumsal olaylara, mal ve can emniyetini sıkıntıya sokacak, bozacak eylemlere yönlendiren elbette gerek Twitter olsun gerek Facebook olsun ve gerek sosyal medyanın diğer enstrümanlarını kullanarak bunları yönlendirenlerle ilgili çalışmamız var. Daha önce İzmir`de böyle bir çalışma oldu. Şimdi diğer yerlerde de böyle bir çalışma olacak. Tabi bu konularda ayrı bir yasal düzenlemenin de yapılmasının gerektiğini biz düşünüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın ve ilgili bakanlıkların çalışmaları olacak.

Yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Hangi yalan haberin nasıl sızdırıldığını gördük. Bunlarla ilgili operasyonlarımız sürecek.

900 BİN KİŞİ İŞ BIRAKIYOR
5 sendika birleşti. İş bırakma kararı aldı. Sebebi de Gezi Parkı`na yapılan polis müdahaleleleri.