BURSA - Yenişehir İmam Hatip Lisesi'ne hayırsever Yusuf Ateş tarafından yaptırılacak ek bina ve pansiyonun protokolü Heykel Valilik Binası'nda imzalandı. Törene Bursa Valisi Şahabettin Harput ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra hayırsever Yusuf Ateş ve ailesi ile BİHMED Başkanı Halil Eldemir katıldı.

 

Protokol imza töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, hayırlı bir işe imza atacaklarını belirterek, hayırsever Yusuf Ateş ve ailesine teşekkür etti.

 

Yıl içindeki 9. protokole imza atacaklarını, parasal değerin ise toplam 36 milyon 750 bin TL'ye ulaştığını söyleyen Vali Harput, hayırlı işlerde bulunmanın bir gönül zenginliği olduğunu, nice zenginlerin en ufak hayırda bulunmadan göçüp gittiklerini belirtti. Harput, yaptırılacak okul binasıyla birlikte pansiyonun da yer almasının çok önemli bir eksiği kapatacağını da sözlerine ekledi.

 

Hayırsever Yusuf Ateş yaptığı konuşmada, kendisinin de aynı okulda okuduğunu belirterek, okuluna böyle bir katkı sunma fırsatı bulmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar da, imam hatip liselerine son yıllarda büyük bir vatandaş teveccühünün bulunduğunu belirterek, yapılacak olan İmam Hatip Lisesi ek binasının ayrı bir anlam ifade edeceğini söyledi. Konuşmalardan sonra yaptırılacak ek bina ve pansiyonun protokolü imzalandı.

 

İmzalanan bu protokolle Yenişehir İmam Hatip Lisesi'ne 12 derslikli ek bina ile 70 öğrenci kapasiteli pansiyon binası kazandırılacak. İnşaatın tamamlanmasının ardından okula Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi ismi verilecek. (Zeki Aras-İLKHA)