BATMAN - 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Yaz Kur'an Kursları kapsamında Batman İl Müftülüğü'nce 17-18 ve 19 Haziran tarihlerinde İl Müftülüğü Toplantı Salonunda Mevzuat gereği "Yaz Kur'an Kursu Bilgilendirme Semineri" düzenlendi. Seminere İl Müftülüğü'ne bağlı tüm din görevlileri katıldı.

 

Din görevlilerinin katıldıkları seminerlerde, yaz Kur'an kurslarının uygulama esasları ve yaygın din eğitiminde yaz Kur'an kurslarının önemi hakkında detaylı bilgi verildi.

 

3 gün boyunca sürecek olan seminer, sabah saatlerinde imamlara ve öğleden sonra ise Kur'an kursu öğreticilerine verilecek.

 

Seminer, Müftülük Eğitim Şubesi Müdürü Mahmut Erin ile Eğitim Uzmanı Ahmet Cihan tarafından verildi.

 

Konu ile ilgili bilgi veren Müftülük Eğitim Şubesi Müdürü Mahmut Erin, şunları söyledi: "Din görevlilerimizi kurs öncesi seminere alıyoruz. Tatile giren öğrencilerimize 2 ay boyunca yaz Kur'an kursu verilecektir. Bu yaz Kur'an kursları bütün camilerimizde ve Kur'an kurslarında verilecek. Bu amaçla din görevlilerimizi şimdiden eğitiyoruz. Çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi noktasında görevlilerimize üzerine düşen görevi anlatarak onları bilgilendirmekteyiz. Bu görev, samimiyet, fedakârlık ve ciddiyetle yerine getirilecek kutsal bir görevdir. Çocuklarımıza, kitapların en yücesi Kur'an-ı Kerim'i öğretip, prensipleriy¬le yetiştirmek hepimize Yüce Allah'ın hoşnutlu¬ğunu kazandıracak, dünya ve ahirette büyük ikramların kapılarını açacaktır." (M.Fatih Akgül-İLKHA)