Yüze yakın öğrencinin seçtiği Kürtçe dersinde Kürt öğrencilerin yanı sıra Arap öğrenciler de yer aldı. Öğrenciler, bir yandan Kürtçe okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirirken aynı zamanda Kürtçe tekerleme, şarkı, bilmece ve şiirlerle de eğlence dolu dakikalar geçiriyor.

Kürtçe öğretmeni İbrahim Altun, öğrencilerin ilk başlarda özellikle Türkçede bulunmayan x, w, q, ê seslerini öğrenmekte sıkıntı yaşadıklarını, ama zamanla bunu aştıklarını dile getirdi. Dünya dillerinin her birini farklı müzik aletlerinden çıkan seslere benzeten İbrahim Altun, "Her müzik aletinin çıkardığı ses kendine hastır, özel ve güzeldir, ama en güzel ses hepsinin birlikte aynı anda aynı notaları çıkarmalarıyla oluşan senfonidir. Bu senfoniyi oluşturmak zorundayız. Yani Türkçe`de `Seviyorum`, Kürtçe`de `hez dikim`, Zazaca`da `hezkerno`, Arapça`da `habibi`, İngilizce`de `I love` denildiği gibi diller farklı olsa da dile getirilenler aynı olmalı; sevgi, muhabbet ve uhuvvet notalarında buluşulmalı." dedi.

Kürtçe dersini seçen Arap öğrencilerden Elif Yıldız ise Kürtçe öğrenmeyi çok istediği için bu dersi seçtiğini, ayrıca burada diğer arkadaşlarına da Arapça öğrettiğini, bu yüzden de çok mutlu olduğunu söyledi. Öte yandan yetkililer, Kürtçeye olan ilginin her geçen gün arttığını, önümüzdeki yıllarda ise daha da artacağı görüşünü dile getirdi.