BATMAN - Batman Valisi Yılmaz Arslan, SODES desteği ile Valilik koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'İngilizce Yaz Kampı'na katılmak üzere İstanbul'a giden öğrencileri İl Emniyet Müdürlüğü Bahçesi'nden otobüslerle uğurladı.

 

Uğurlama törenine, Vali Yılmaz Arslan, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Duygulu anlara sahne olan uğurlama töreninde öğrenciler, bir yandan ailelerinden ayrılmanın hüznünü yaşarken bir yandan da İstanbul'a gidiyor olmanın mutluluğunu yaşadı.

 

Uğurlama töreninde Vali Arslan, öğrenci velilerine hitaben bir konuşma yaparak, "Çocuklarınız bize emanet, hiçbir kaygınız olmasın. Çocuklarınızı İstanbul'da en iyi şekilde ağırlayacağımıza emin olabilirsiniz" dedi.

 

Lise birinci ve ikinci sınıfların başvurabildiği projeye merkez ve ilçelerden toplam 4 bin öğrenci müracaatta bulunmuş. Yapılan elemeler sonucunda 520 öğrenci ve İstanbul'dan da katılacak 80 öğrencimizle toplam 600 öğrenci 1 ay boyunca üniversitelerde yabancı ve yerli hocalardan İngilizce eğitimi alacaklar.

 

Öğrenciler program çerçevesinde, İstanbul'un yanı sıra Bursa'yı ve Çanakkale'yi gezecekler.

 

Öğrenciler Boğaziçi, Yıldız Teknik, İstanbul ve Bahçeşehir Üniversitesi gibi Türkiye'nin seçkin üniversitelerinden İngilizce eğitimi alacak.

 

Ayrıca öğrenciler İngilizce öğrenmenin yanı sıra sportif ve kültürel faaliyetlere de katılacak.

 

Bu proje ile öğrencilerin birlikte yaşama kültürü ve kardeşlik duygularının pekişmesi sağlanırken, öğrenciler hem öğrenecek hem de eğlenmiş olacaklar.

 

İngilizce eğitimine ilaveten "Genç Liderler Akademisi" sertifika programı düzenlenecek.

 

Bu program çerçevesinde düzenlenecek konferanslara ünlü gazeteciler, sanatçılar, konusunda uzman akademisyenler ve iş dünyasının önde gelen isimleri öğrencilerle tecrübelerini paylaşacaklar. (Mehmet Mikyas-İLKHA)