Basın mensuplarıyla sabah kahvaltısında bir araya gelen Korkmaz, iki okul hariç tüm okullarda kütüphane bulunduğunu söyledi.
12 Eylül’de, 742 kurumda 87 bin 820 öğrenciyle eğitim öğretime başlayacaklarını ifade eden Korkmaz, tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.
Korkmaz, “2022-2023 eğitim öğretim yılı okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflarda uyum eğitimi pazartesi günü başladı. 12 Eylül tüm kademe ve sınıflarda eğitim öğretime başlayacağız. Bugün itibariyle okul öncesinde 8 bin 337, toplamda 87 bin 820 öğrenciyle 742 kurumumuzda eğitime başlayacağız.” dedi.
Yaz tatilinde yapılan çalışmalara da değinen Korkmaz, şunları söyledi:
“Yaz dönemi yoğun bir tempoyla çalıştık. 235 okulumuzda bakım, onarım, güçlendirme yapıldı. 155 okulumuzda yeni donanım oldu. ‘10 Bin Okul Projesi’ kapsamında 155 okulumuz var. Onların bakım, onarım, donatım ve öğretmen eğitimi yapıldı. 12 Eylül’e kadar 12 köy yaşam merkezimiz bitecek. Yine ‘Çevre Dostu Okul Projesi’ kapsamında merkez ilçe ve 6 ilçemizde çevre dostu birer okul yaptık. Bu okulların güneş enerjisini, fotoselli lamba, fotoselli musluk, led lambalar, yani doğal ile iç içe olan ve doğadaki kaynaklardan istifade ederek hayatın idamesi nasıl sağlanır? Bunun üzerinde çalışılan okul tiplemesi oldu. ‘Hiçbir Okul Kütüphanesiz Kalmasın Projesi’ kapsamında Türkiye’de 16 bin civarında kütüphane yapıldı. İlimizde de 374 kütüphane yapıldı. İki okulumuz hariç tüm okullarımızda kütüphanelerimiz mevcut. İlimizde ki kitap sayısı 680 bini geçti, yılsonuna kadar hedefimiz bir milyon.”
Taşımalı eğitim sisteminde eksikliklerinin kalmadığını hatırlatan korkmaz, “Taşımalı eğitimle ilgili Bitlis merkez ilçe için söylüyorum. Ortaöğretimde taşımamız kalmadı. Çünkü pansiyonlarımızı doldurduk. Sadece temel eğitim ve engelli öğrencilerimizi taşıyorlar. Diğer yerlerde tüm taşıma eğitim ihalelerimiz bitti. Yemek ihalelerimiz bitti. Hiçbir sıkıntı yaşanmayacak. Bu konuda her türlü tedbirimizi almışız.” ifadesini kullandı.
Mesleki eğitim okullarında üretilen ürünlere de değinen Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şu an 17 tona yakın boya üretmişiz. Yaz döneminde okullarımızda kullandığımız boyanın hepsi bir meslek lisemizde üretmişiz. Ahlat, Tatvan ve Güroymak’taki otel konseptlerimizi Tatvan Meslek Lisemiz üretiyor. Bunun yanı sıra sıvı sabun, dezenfektan, her şeyi üretiyoruz. Bu üretim şöyle bir avantaj sağlıyor. Çocuk alanda pişiyor, artık usta olarak mezun oluyor ve döner sermayeden pay alıyor. Öğretmen döner sermayeden pay alıyor. Bize daha az maliyetli oluyor. Resmi kurum olduğu için protokolümüzü yapıyoruz. İhale süreciyle uğraşmıyor, işlerimiz daha hızlı yürüyor.”
(İLKHA)