BATMAN - Siirt-Batman Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. (SİBADAŞ) Batman Bölge Müdür Vekili Mustafa Yardımcı, Batman'daki doğalgaz çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

2012 yılının Haziran ayından itibaren Batman'a doğalgazı verdiklerini belirten Yardımcı, "2012 yılında doğalgaz verilen mahallelerimiz Gültepe, Belde ve Çamlıtepe Mahallelerine verildi. Bu mahallelerden 5 bin 482 tane abonemiz doğalgaz başvurusunda bulundular ve kullanmaya başladılar geçen sene itibariyle. Bu sene yine faaliyetimiz devam ediyor. Şuanda Batman'da dört noktada çalışıyoruz. Tılmerç TOKİ'ye doğalgazı vermeye çalışıyoruz. Çelik hattımız devam ediyor. TÜPRAJ ve TPAO'ya doğalgaz ulaştıracağız ve bu sene iki kurumumuz da doğalgaz kullanmaya başlayacak. Bunun yanında bu sene yoğun bir şekilde çalışarak Kültür Mahallesini doğalgaza kavuşturmayı hedefliyoruz. Aynı şekilde Gap Mahallemizde çalışmalarımız olacak. Geçen sene Çamlıtepe Mahallemizde eksik kalan yerlerimiz vardı orada da çalışmalarımız devam edecek" dedi.

 

2013 yılı 6 ay içerisinde bin 911 kişinin doğalgaz aboneliği için başvuruda bulunduğunu ifade eden Yardımcı, "Bu sene bizim beklentimiz Batman'da yaklaşık 12 bin kişi doğalgaz abonesi olur. Şehrin geriye kalan kısmını önümüzdeki 3-4 sene içerisinde büyük çoğunluğuna doğalgaz vermeyi hedefliyoruz. Batman sürekli büyüyen bir şehir ve o yüzden işlerimiz sürekli olarak devam edecektir. Yağmurun ve çamurun olmadığı dönemlerde çalışabiliyoruz. Yaz döneminde belirli periyotta çalışabiliyoruz. Batman'daki gaz talebini iyi görüyoruz. Diğer şehirlerle kıyasladığımızda bölgede Batman'ı doğalgaza daha pozitif baktığını görüyoruz. Batman'da doğalgaz biliniyor ve artık herkes doğalgaza geçmek istiyor. İmkanlarımız ölçüsünde her yere doğalgazı yetiştirmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Halka çağrıda bulunan Yardımcı, şunları söyledi: "Doğalgaz kullanmak isteyen vatandaşımızdan beklentimiz de bir an önce abonelik işlemlerini kış dönemine bırakmadan yazın abonelik işlemlerini yaparlarsa sıkışıklığa kalmazlar ve erkenden gazlarını almaya başlarlar." (M.Fatih Akgül - İLKHA)