ŞANLIURFA - Viranşehir ilçe müftüsü Abdurakıp Aslan ailelere çağrıda bulunarak çocuklarını yaz Kur'an Kurslarına göndermelerini istedi. Müftü Aslan, "Diyanet işleri başkanlığımız bünyesinde her yıl olduğu gibi bu yılda 24 Haziranda bütün Türkiye de yaz kuran kurslarımız başlayacak. Bizlerde Viranşehir olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Peygamber efendimiz" Sizin en hayırlınız Kuran Öğrenen ve öğretendir" hadisi gereği hem okuyan ve hem de okutanın feyiz ve bereketinden istifade edeceğiz." dedi.

"İnşallah bütün camilerimizin içi ve bahçesi Kuran sevdalısı çocuklarımız ile dolacak." diyen Aslan, Çocuklarımız uzun bir eğitim yılından sonra yaz kuran kurslarına gelecekler. Bizlerde onları sıkmadan ve anlayacakları tarzda ve yüce Rabbimizin vermiş olduğu mesajları orijinalinden öğretme fırsatını yakalayacaklar." İfadelerini kullandı.

Velilere de çağrıda bulunan Aslan, " Velilerimize de düşen görev yavrularını hem camilere göndermeleri ve hem de takipçisi olmalarıdır. Çocuk camiye gidiyorum diyerek kötü arkadaş ve ortamlara takılabilir. Ağaç yaş iken eğilir. Peygamber efendimizin belirttiği gibi " babanın çocuğuna bırakacağı en büyük miras güzel ahlaktır" güzel ahlakın alınacağı yerler ise camiler ve kuran kurslarıdır. Veliler bu konuda hassas olmalıdır." Şeklinde konuştu.

Aslan son olarak " biz biliyoruz ki geçmişte birçok kişi cami ve yaz kuran kurslarında dinini öğrendi. Çünkü bu kurslarda Kuran, siyer, Akide ve güzel ahlak öğretilecek. Yavrularımıza Allah inancı ve peygamber sevgisini vererek onların geleceğini ve ahretini kurtarmalıyız." İfadelerini kullandı.
(Sabri Acet-İLKHA)