İSTANBUL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Gezi Parkı eylemcilerinin açıklamasına karşın bir basın toplantısı düzenledi. Basın açıklamasında ortalığı yakıp yıkmanın demokratik tepki olmadığına dikkati çeken Çelik, "Hükümetin ilgili birimleri Gezi Parkı'ndaki eylemlere devam kararını değerlendirecektir.
Masum bir olaydan yola çıkarak meydanları yangın yerine çevirmek, kamu mallarına zarar vermek hiç bir demokratik hakla izah edilemez. Birileri arıza çıkarabilir. Bunlara takılmayacağız. Bu saatten sonra eylemleri sürdürmek işin tadını kaçırmaktır, durumu marjinalleştirmektir." diye konuştu.


Çelik, açıklamanın devamında yerli ve yabancı medyanın tutumuna eleştirerek şöyle konuştu: "Gezi Parkı meselesiyle ilgili olan olaylarda medyada havai fişekler bir bombalama şekli gibi gösteriliyor. Başkaları da bundan nemalanmaya çalışıyor. Mesela turizm sektöründe rakip olan ülkeler bunu kullanıyorlar. İspanyol televizyon kanalları bu tarz görüntülere sıkça yer veriyorlar. Kendi saadetini başkalarının felaketlerinde arayanların amacı bellidir." dedi. (Yusuf Özcan - İLKHA)