Memur-Sen İstanbul Temsilcisi Talat Yavuz, son günlerde imam hatip okullarının atmosferi ile uyuşmayan idareci atamaları ile ilgili; bakanlığın, atanan idareciyi ve veliyi anlayışla karşılayarak yönetmelik çalışması yapması gerektiğini belirtti.

Yavuz, konuyla ilgili İLKHA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Millî Eğitim Bakanlığı'nın sadece sınav ile idareci atadığını belirterek atamalarda imam hatiplerdeki hassasiyeti gözetmek için yönetmelik değişikliğine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

 

"Hem atanan arkadaşlarımızın hakkına saygı göstermek hem de imam hatiplerdeki hassasiyeti gözetmek için yönetmelik değişikliğine ihtiyaç var"

Okul idarecilerinin ataması yönetmenliğinin zamanla çok değişkenlik gösterdiğini belirten Yavuz, "Her atamanın belli bir sıkıntısı oluşuyor. Son dönemde sadece sınavla özellikle imam hatip liselerine atanan idarecilerimizin üzerinde velilerimizin baskısı oluşuyor. Bu baskıyı anlayışla karşılamak lazım. Atanan idareci arkadaşlarımızın kıyafeti veya baş örtülü olup olmadığı üzerinden gelen tepkiler oluyor. Hem atanan arkadaşlarımızın hakkına saygı göstermek hem de imam hatiplerdeki hassasiyeti gözetmek için yönetmelik değişikliğine ihtiyaç var. Burada hem insanların idareci olma noktasındaki haklarına saygı duyan hem de imam hatipteki öğrencilerimize rol model olacak, oradaki havaya uygun idarecilerin gitmesini sağlayacak bir sistem kurmak lazım. Bu sistem mümkün bence. Daha önce bunlar vardı." dedi.

"İnsanları bireysel hedef alarak sosyal baskı oluşturarak bu problem çözülmez"

Belli şartları sağlayan, sınav başarısı gösteren daha sonra belli mülakatlarla bunların yapılabileceğini söyleyen Yavuz, "Bakanlığın buna biraz çalışması lazım. Özellikle son dönemde sadece sınavla yapılan atamalardan dolayı birçok okulumuzda bunlar oluyor. Bütün kurulan sisteme rağmen böyle atamalar olduğunda da karşılıklı anlayış içerisinde konuşarak ikna ederek bir çözüm üretilebilir. Özellikle kız öğrencilerimizin olduğu veya hafızlık proje okullarında oluşan iklime uygun, oraya daha çok motivasyon sağlayacak oradaki çalışmaları destekleyecek idarecilerimizin olması o kültürden gelen ve hafızlıkta daha çok katkı sunacak oradaki liderliği daha ön plana çıkacak arkadaşlarımızın olması; diğer arkadaşlarımızın da daha çok katkı sunabileceği okullara yönlendirilmesinin sistemini kurmak lazım. Yoksa insanları bireysel hedef alarak sosyal baskı oluşturarak bu problem çözülmez. Bakanlığın çok hızlı bir şekilde yönetmelik çalışmasını taraflarla özellikle sendikalarla görüşerek olabilecek en güzel sistemi kurması lazım. Yoksa problem devam edecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)