MARDİN - HÜDA PAR`ın Kızıltepe ilçe teşkilat binası parti yetkililerin ve halkın katıldığı törenle açıldı. Programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M.Bahattin Temel, kendilerinin bu halkın hem gözyaşı hem de akan kanı olduğunu ifade etti. Temel, Hür Dava Partisi`nin gelişiyle karanlığın köklerinin kuruyacağını söyledi.

Hür Dava Partisi ilçe teşkilatı yetkilileri ve halk tarafından şehir girişinde büyük bir coşkuyla karşılanan Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ve beraberindeki konvoy, ilçe merkezinde tur attıktan sonra parti binası önüne geldi.
Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı Kızıltepe ilçe başkanı Burhan Aydın`ın konuşmasıyla devam etti. Aydın konuşmasında şunları söyledi: "Ey kardeşlerim, sizler Peygamber sevdalılarısınız, Resulullah`ın arkadaşı Ebubekir`siniz. Adalette siz Ömer`siniz. Haya`da meleklerden dahi daha güzel olan, kanı mushafa dökülen Osman`sınız. Siz karanlılıkta, cesarette Ali-yi Kerrar`sınız ey Hür Dava Partisine gönül vermiş kardeşlerim."

İlçe başkanı Burhan Aydın`ın ardından Mardin İl Başkanı Şeyhmus Akman söz aldı. Akman: "Bizler siyasete yeni bir renk katma ve adaleti yeniden tesis etme düsturuyla yola çıktık. Siyasete yeni bir bakış açısı, farklı bir anlayış ve yenilikler katacağız. Hüda Par`ın hür davetçileri olarak iyiliğe davet ve kötülüklerden sakındırmakla beraber tüm halkların sözcüsü olacağız. Siyasi alandaki çekişme ve didişmelerden uzak duracak, bize yakın ve uzak tüm partilerden farklı bir yol izleyeceğiz." dedi.

Son olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ise " Ey kardeşlerim ben Hür Dava Partisini sizlere tanıtmak istiyorum: Biz bu halkın mazlumiyetiyiz. Biz bu ülkenin hem gözyaşıyız hem de akan kanıyız… Bundan dolayı ben sizlerle beraber Şeyh Said`in ruhuna selam göndermek istiyorum. Ey Şeyh Said-i Palo-i, ey Şeyh Şemseddin! Kalkın, kalkın ve kanınızı döktüğünüz toprağı görün! Müjdeler olsun size, tohumlarınız işte yeşerdi, yaprak verdi ve meyveler verecek inşallah! Ey kardeşler! Bizler sizlerle beraber birçok eziyete şahit olduk. İnşaallah bu zulmün sonu gelmiştir ve işte belki zulümat ölüm döşeğindedir. Müjde veriyorum size, Hür Dava Partisi`nin gelişiyle toprağın altındaki kökleri de kuruyacaktır inşaallah." İfadelerini kullandı.

Şeyhmus Karaalp`ın yaptığı duanın ardından ilçe teşkilat binası salavatlar eşliğinde açıldı. Açılışın ardından parti yetkilileri halkın tebriklerini kabul etti.(Mahsum Erden-İLKHA)