Haziran ayında bahar yağmurları ile buluşan Türkiye, haftasonunu da yağışlı geçirecek. Yağışlar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Balıkesir`de kuvvetli olacak. Meteoroloji sele karşı uyarı yaptı.

İşte bölgelerin son hava raporu;

MARMARA:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Çorlu, Çerkezköy ile Bursa ve Balıkesir`in kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Afyon ile öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinin kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı zamanla batısının çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur ile Antalya`nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Ankara ile öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusu ile Konya çevrelerinin kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak ile öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin, gece saatl erinde Gümüşhane ile Giresun, Trabzon ve Rize`nin iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.