HABER MRK - Nisan ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 122 bin 429 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 artış gösterdi.
İnek peyniri üretimi 49 bin 912 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 4 bin 492 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,1 arttı.
Yoğurt üretimi 90 bin 955 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,3 artış, ayran üretimi ise 47 bin 950 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 artış gösterdi.
Ayrıca kaymak üretimi 2 bin 512 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 527 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 3 bin 990 ton, yağsız süt tozu üretimi 3 bin 943 ton, tereyağı üretimi ise 3 bin 778 ton olarak gerçekleşti. (İLKHA)