Denizli'nin Merkezefendi ilçesi Gültepe Mahallesi'nde ikamet eden yetim bir aileye Ramazan ayında götürülen gıda yardımı sonrasında evlerinin durumunu gören Umut Kervanı yetkilileri, hayırseverlere yaptığı çağrı sonucunda yapılan bağışlarla yetimlere ait olan harabe haldeki evlerini yenileme çalışmalarına başladı.

Uzun süren çalışma ile babalarına ait arsada bulunan ancak yaşanılamaz halde olan harabe evi yenileyerek yetimlere teslim eden umut Kervanı, aynı zamanda ev eşyası, mutfak gereçleri gibi ailenin çok sayıda ihtiyacını da karşıladı.

 

Yaptıkları çalışma ile ilgili açıklama yapan Denizli Umut Kervanı temsilcilerinden Abdülbari Durmaz, "Yetimler, babalarına ait olan arsada bir göz oda ve içerisinde tuvalet olan bir mutfakları bulunan evde yaşam mücadelesi veriyordu. Umut Kervanı, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazanda da ailelere gıda yardımı yaparken bu ailemize de yardım yaptı. 2 yetimin annesi Leyla Özışık, durumları hakkında Umut Kervanı yetkililerine bilgi verdi. Denizli Umut Kervanı da durum tespiti için yetimlerin evine tespit komisyonu heyetini göndererek yetimlerin anneleri ile birlikte yaşadığı mağduriyete şahit oldu. Umut Kervanı da gördüğü manzara sonrasında gönüllüleri ile birlikte harekete geçerek aileye ait evin yenilenmesi çalışması için yardım çalışması başlattı. Gelen yardımlar çerçevesinde aileye ait ev ciddi bir tadilatla yenilendi. Bunun yanında ev eşyası, mutfak eşyası, koltuk takımı, halı, perde, yemek takımı gibi birçok ihtiyaçları da karşılandı." dedi. (İLKHA)