Son dönemlerde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki iller başta olmak üzere birçok ilde valilik ve belediyeler tarafından gerçekleştirilen ve rutin hale getirilen konserler tüm tepkilere rağmen gerçekleştiriliyor.

Gerçekleştirilen konserler, halkın ve sivil toplum temsilcilerinin tepkisine neden oldu. Halkın birçok kesiminin maddi olarak zorluk yaşadığı, gençlerin ise hem maddi hem de manevi olarak boşlukta olduğu bir dönemde belediyelerce organize edilen konserlere tepkiler sürüyor.

 

Düzenlenen konserlere getirilen kişi ve grupların halkın değerleriyle bağdaşmadığını ifade eden halk, konserlerde uygunsuz davranışların da sergilendiğini, ekonomide yaşanan darboğazın görmezden gelinerek halkın parasının konserlere harcandığını, konserle harcanan paraların halkın yararına kullanılmasını talep etti.

Gençlerin işsiz olduğunu belirterek iş alanı açılmasını isteyen halk, gençlerin işsizlik yüzünden kötü yola sevk edildiğini söyledi.

"Konsere harcanan parayla iş imkânı açılabilir"

Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği Temsilcisi Eyüp Yaşar

Konserler yerine İslami etkinlikler düzenlenmesi gerektiğini belirten Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği Temsilcisi Eyüp Yaşar, "Şu anda ülkede hatta dünya genelinde bir kriz var. Ekonomik bir darboğaz var. Yaşanan ekonomik darboğazda belediyelerimizin konserlere masraf yapmasını uygun görmüyorum. Yapılan konserlerin aynısını Ramazan ayında da gördüm. Pek uygun olmayan, konserlere gelen kişilerin ve grupların da İslami hassasiyetin ötesinde cinsel sapkınlıklara yakınlıkları var. Gençlik çok kötüye gidiyor. Gençliğe daha güzel etkinlikler ve faaliyetler yapılmasını tavsiye ediyorum. Yapılan konserlere harcanan paraların ekonomik darboğazdaki gençlere harcanmasını istiyorum. İslami hassasiyeti olan yazarlar ve âlimler etkinliklere davet edilebilir. Gençlere konferanslar verilebilir. Konsere harcanan parayla iş imkânı açılabilir, istihdama harcanabilir. Yapılan konserlere de az para harcanmıyor değil." dedi.

"Yapılan konserler bana bir şey kazandırmıyor"

Fethi Durmuş

Konsere harcanan paranın halktan çıkarıldığını ifade eden Fethi Durmuş, "Yapılan konserlere karşıyım.  Konser düzenleniyor ama halkın faturası fazla geliyor. Konsere harcanan para bizden çıkıyor, onların cebinden çıkmıyor. Kendi ceplerinden harcayacaklarsa düzenlesinler ama garibandan çıkarılıyor. Şanlıurfa'da genç nüfusumuz fazla ve işsizdir. Gençlerimiz uyuşturucu maddelerinin pençesine düşmüş. Yazık değil mi? Bu gençler bizimdir. Gençlerimiz iş sahibi olsa kötü mü olur? İş sahibi olsalar en azından sokaktan kurtulurlar. Yapılan konserler bana bir şey kazandırmıyor." ifadelerini kullandı.

"Yapılan konserleri caiz görmüyorum"

Halil Bininci

Konsere harcanan parayla fabrika açılmasını isteyen Halil Bininci, "Yapılan konserlere nasıl bir tepki vereceğimi bilmiyorum. Kendilerine bir çıkar bulmuşlar. Herkes kendi küpünü doldurmanın peşine düşmüş. Halk kendi sesini dile getiremiyor; ancak sizin gibi insanlar dile getirir. Devran 'berdan' olmuş. Belediyenin düzenlediği konserler, halkın cebinden gidiyor. Yapılan konserleri uygun görmüyorum. Harcanan para ile gençlere bir fabrika yapılsa ya da halkın neye ihtiyacı varsa onun için harcansa daha iyi olur. Yapılan konserler bir reklamdır. Her şey bitmiş, halkın hiçbir şeye ihtiyacı yok, para çok ve her şey güllük gülistanlık gibi gösteriliyor. Belediye konser düzenliyor ama öncelikle halkın karnını doyurmalı." diye konuştu.

"Halkın yararına göre harcama yapılmalı"

Fidan Polat

Harcamaların konserlere değil de halkın ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini ifade eden Fidan Polat, "Konserlere harcanan paralar ihtiyaç sahipleri için harcanmalı. Çoğu insanın maddi durumu kötü durumdadır. Harcamalar daha önemli ihtiyaçlar için kullanılmalı. Halkın yararına göre harcama yapılmalı. Urfa'da eski evler var, o yerlerin onarımı için harcanabilir. Fabrikalar açılabilir. Gençlerimiz işsizdir. Gençlerimize iş imkânı verilirse güzel olur, kötülükler de ortadan kalkar." dedi.

"Yapılan konserlere kim gidiyor?"

Sami Çoban

Düzenlenen konserlere zengin kesimin gittiğini belirten Sami Çoban, "Ezelden beri halkın parası çarçur ediliyor. Belediye başkanları yaptıkları hizmetleri sıralasın. Yapılan konserlere kim gidiyor? Konserlere; belediye çalışanları ve ailesi gidiyor. Bir fakirin evden çıkıp bir yere gidecek hali var mı? Konsere harcanan paralar, kamu alanları için kullanılabilir. Konser yapıyorlar ama gelen ödenekler nereye gidiyor?" şeklinde konuştu.

"Yapılan konserlere karşıyım"

Reşat Yağız

Konserlerde ahlak dışı durumların yaşandığına işaret eden Reşat Yağız, "Yapılan konserlere karşıyım. Harcanan o para başka bir şey için kullanılabilir. Şehrin bir ihtiyacı için harcanabilir. Fabrikalar yapılıp iş imkânı verilebilir. Urfalılar başka yere gitmez. Burada iş olsa herkes kendi memleketinde çalışır. Konserlerde çok çirkin işler de yaşanıyor. Bu yüzden de konserlere karşıyım. Urfa'ya yakışmıyor.

Emine Akça 

Emine Akça ise konserlere harcanan paranın yoksullar ve gençler için harcanmasını istedi. (İLKHA)