SİVAS - "12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü" nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürlüğü tarafından bir seminer düzenledi.


Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Sivas İl Müdürü Sefer Buğrul bir konuşma yaptı.


Sokakta çalıştırılmanın, dilendirilmenin ve çocuk işçiliğinin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisine dikkat çeken Sefer, "Çocuk işçiliği, gelişmiş ve gelişmekte olan birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de çocukların başarılı bir şekilde geleceğe hazırlanabilmesi açısından önemli bir engel olarak karşımıza çıkmaktadır. Her yıl '12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü'nde çocuk işçiliğine ilişkin olarak toplumsal duyarlılığı ve bilinç düzeyini geliştirmeye yönelik etkinlikler yapılıyor. Bu tür etkinlikler ile sokakta çalıştırılmanın, dilendirilmenin ve çocuk işçiliğinin zararları hakkında toplumsal farkındalık oluşturulması, çocuklarımızın hakları konusunda toplumsal duyarlılığın sağlanması ve herkese sorumluluklarının hatırlatılması hayli önem arz etmektedir" dedi. (Veysi Siyah - İLKHA)