MANİSA -İş yerini kapatma saatine uymadığı gerekçesiyle kesilen 20 bin TL`lik cezayı ödemeyince 166 milyon TL`ye ulaştığını belirten iş yeri sahibi Ahmet Demirci, "Bu cezayı ödemeye ömrüm yetmez. Yetkililerden cezanı n silinmesini istiyorum" dedi.
Manisa`nın 15 bin nüfuslu Ahmetli ilçesinde, Ahmet Demirci`nin (50) şuan kapalı olan iş yerine toplam 166 milyon TL`lik ceza kesildi.

Ceza belgesini ilk gördüğünde rakama inanamayan Demirci, belediyeye gidince ceza son 2 yılda katlandığı için bu rakama ulaştığını öğrendi. İddiaya göre 2006 yılında Ahmet Demirci`nin Ankara-İzmir asfaltı üzerinde Turgutlu-Ahmetli ilçeleri arasındaki Çiftlik Kırı mevkisinde açtığı içkili restorana jandarma tarafından kapatma saatine uymad ığı gerekçesiyle cezalar yazıldı.

Bu cezalar Ahmetli Belediyesi`ne gönderildi. 2008 yılında ilk gönderilen 20 bin TL`lik cezayı ağır bulan restoran sahibi Demirci, belediyeye itiraz ederek ödemedi. Bu arada jandarma ceza yazmaya devam etti. Kanun gereği söz konusu ceza katlanarak önce 500 bin TL`ye, 1 milyona ve sonunda 166 milyon TL gibi rekor bir orana ulaşt ı. Son gönderilen borç tutanağında yasal faizler hariç toplam borç 166 milyon TL olarak gösterildi.


Konuyla ilgili şaşkınlığını dile getiren Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet Alhan ise, kanuna göre bu cezayı kesmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Cezayı kestikleri şahsın bu parayı ödemesinin mümkün olmadığını kendilerinin de bildiğini söyleyen Alhan, "Belediye bütçemiz 4 milyon TL, kestiğimiz ceza ise tam 166 milyon TL. Bu hiç mantıklı değil. Üstelik bu para bize tahakkuk etmiş göründüğü için denetlemede hesabı da sorulacak. Bu kanunun mutlaka değiştirilmesi gerekiyor.

İşyerine kapatma cezası verilebilir. Ancak katlanarak cezanın büyümesi ortaya böyle komik bir durum çıkardı. Biz de şaşkınız, ama cezayı kesmek zorundaydık" diye konuştu.


Elinde ceza kağıtları kapı kapı dolaşıp çare arayan Ahmet Demirci, işyerini 1 yıl önce kapattığını, 2008 yılı ile 2010 yılları arasında gelen cezaların katlanarak 166 milyon TL`ye ulaştığını söyledi. Bu cezayı ödemeyi hiç düşünemediğini, çünkü rakamı hayal bile edemediğini belirten Demirci, "Ailem endişeli, ben ise şaşkınım. Bu cezayı bırakın sade bir vatandaş, büyük holdingler bile ödeyemez. Yetkililerden cezanın silinmesini istiyorum" dedi.


Hapse girmekten korktuğunu ifade eden Demirci, "Bu cezayı ödemeye ömrüm yetmez. Ben işyerimi geç kapattım diye bu kadar ceza verilir mi?" diye konuştu.

İHA