Filistin Alimler Birliği'nin öncülüğünde, 40'ın üzerinde ülkeden yaklaşık 300 katılımcıyla başta Filistin davası olmak üzere İslam ümmetinin ana meselelerini konuştuğu 20 günlük "4'üncü Uluslararası Gençlik Buluşması" nihayete erdi.

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen etkinliğin finaline birçok kuruluşun temsilcisi ve uluslararası birçok kanaat önderi katıldı.

Uluslararası Gençlik Buluşması'nı düzenleyen Filistin Alimler Birliği Genel Başkanı Nevvaf Tekruri; yaptığı konuşmada, programın işleyişinde ve gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek buluşmanın burada bittiğini ancak katılımcılar için yapılması gerekenler yeni başladığını dile getirdi. Tekruri, buluşmaların ilerleyen yıllarda da devam edeceğinin altının altını çizerek; "Rabbimizden dileğimiz sonraki buluşmalarımızın kutsal topraklarda olmasıdır." dedi.

Uluslararası Peygamber Efendimizi Koruma ve Destekleme Heyeti Başkanı Dr. Şeyh Muhammed Sağir, yaptığı konuşmada; 15 Ağustos yani bugünün, Taliban'ın dünya genelindeki en büyük işgallerden biri olan ve 20 yıl boyunca işgal altında bulunan Afganistan'ı geri almaya başladıkları tarihin yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Afganistan'ın en büyük işgalcilere karşı edinmiş olduğu zaferin İslam ümmetinin zaferi olduğunu belirten Sağir, aynı başarı ve zaferin Suriye, Irak, Libya, Mısır, Sudan gibi zulüm ve işgal altındaki diğer ülkeler için de gerçekleşmesi için çabalamak gerektiğini belirtti.

"Gençliğine sahip çıkan bir dava sağlam kalır, davasına sahip çıkan gençlik baki kalır"

Programda bir konuşma gerçekleştiren İTTİHAD'ÜL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, "Gençlerin bizim için ana mesele olduğunu ısrarla vurgulamak istiyorum. Bizim için esas mesele gençlerin İslam davasına sahip çıkmasıdır. Gençliğine sahip çıkan bir dava sağlam kalır, davasına sahip çıkan gençlik baki kalır. İslam aleminin gençliği; dinamik, sağlam, dinine ve sabitelerine bağlı bir şekilde ümmet olmanın şuuruna sahip aynı safta buluşmayı başarabilmiş şekilde karşımızda duruyor. Başka bir dine veya hiçbir dine mensup olmayan gençliğin çağımızdaki en kötü problemlerini biriktirmiş olduğu böyle bir süreçte İslam aleminin bütün gençlerinin aynı bakışla ve hassasiyetle bu yaklaşıma sahip olması bizim için geleceğin çok aydınlık olduğunu gösteren en önemli delillerden bir tanesidir. En önemlisi ise Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını merkeze alan en önemli davasını merkeze alan gençlerin bütün İslam ümmetinin ihtilaflarını bitirecek olmasına yönelik vermiş olduğu mesajdır. Doğru, şu an İslam ümmetinin ileri gelenleri arasında beklenen ittifak yok tam tersine ihtilaf hatta belki bir çatışma hali var. Yalnız gençleri kendisinde şu beraberliği gördükten sonra çok net bir şekilde söyleyebiliriz ki Allah'ın izniyle İslam ümmetinin ittifak etmesi kesinlikle çok sonralara ötelenmeyecek ve en yakın zamanda gerçekleşecek bir ümittir. Filistin Alimler Heyeti'nin çabalarıyla Türkiye'de bu gençleri tekrar misafir etmenin onurunu yaşıyoruz ancak bir sonraki sene Filistin Alimler Heyeti bizi Kudüs'te Mescid-i Aksa'da 5'inci toplantıyı gerçekleştirmek için çağıracaktır inşallah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)