Ağustos 2021'den itibaren askıya alınan Kabil-Yeni Delhi uçuşları, alınan yeni kararla yeniden başlıyor.

İlk aşamada haftada bir gerçekleştirilecek uçuşların ilki yarın başlayacak. Ariana Airlines yetkililerinden yapılan açıklamada, ilk uçuşun Cuma günü gerçekleştirileceği bildirildi.

Havayolu şirketinin Facebook sayfasından yapılan kısa duyuruda, "Ariana Afghan Airlines, Hindistan'ın Delhi kentine uzun bir aradan sonra düzenli hizmet serisini sürdürmekten gurur duyuyor." ifadelerine yer verildi.

Ağustos 2021'de Ariana Airlines'ın Hindistan dahil bazı ülkelere uçuşları askıya alınmıştı. Bu kararın ardından Ariana Airlines; İran, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Katar ve Türkiye'ye uçuşlarına başladı.

Afganistan İslam Emirliği'nin zaferinin ardından Kabil'deki büyükelçiliğini kapatan Hindistan, Büyükelçiliğini yeniden açmak ve Afganistan'daki diplomatik varlığını yeniden kurmak için Kabil'e teknik bir ekip gönderdi.

İslam Emirliği Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın diplomatlarını ve çalışma ekibini tekrar Kabil'deki Büyükelçiliğe gönderme kararını ve Hindistan'ın Afganistan halkına insani yardıma devam etme ve etkileşimde bulunma isteğini memnuniyetle karşıladığını duyurdu. (İLKHA)