Yaklaşık 3 yıldır mağduriyet yaşadıklarını ifade eden mahalleli düşük voltaj nedeniyle evdeki beyaz eşyaların zarar gördüğünü belirttiler.

Elektriğin düşük voltajla gelmesinden dolayı asansörlerin çalışmadığını ifade eden mahalle sakinleri, yaşlı insanların merdiven çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Mahallelerine yeni bir elektrik panosu yapılmasını talep eden Doğukent Mahallesi sakinleri, hiçbir yetkilinin kendilerini muhatap almadığını da sözlerine eklediler.

 

Mahalle sakinleri yaşanan bu mağduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

"Günde yüz kere elektrik kesintisi yaşanıyor"

Mahalle sakinlerinden Sakine Hemkan

Elektrik voltajının düşük olmasından dolayı evdeki beyaz eşyalarının yandığını belirten mahalle sakini Sakine Hemkan, "Burası Karaköprü'nün merkezidir. Bu mahallede asansör var diye Yenişehir'den buraya taşındım. 7. katta oturuyorum. Burayı da mı terk edeyim? Bu nasıl DEDAŞ hizmeti, nasıl elektrik ve nasıl asansördür? Elektrik voltajının düşüklüğünden şikâyetçiyiz. Elektrik voltajı yükseltilsin. Buraya büyük bir trafo yapılınca şikâyetimiz kalmayacak. Günde yüz kere elektrik kesintisi yaşanıyor. Hiçbir apartmanın asansörü çalışmıyor. Elektrik yok diye asansöre binemiyorum. Sokakta elektriğin gelmesini bekliyorum. Yetkilileri aradık. Sorunumuzun çözülmesi için dilekçe verdik. Ne yaptıysak da baş edemedik. Evdeki çamaşır makinemiz ve buzdolabımız yandı." dedi.

"Yeni bir trafo için neyi bekliyorlar?"

Mahalle sakini Uğur Güler

Elektriğin 220 voltta gelmesi gerekirken daha düşük bir voltajda geldiğini ifade eden mahalle sakini Uğur Güler, "Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinin Doğukent Mahallesi'nde 1172 ve 1107. Sokak'ta yaşıyoruz. 220 volt ile gelmesi gereken elektrik, daha düşük voltajda geliyor. Durumu hem DEDAŞ'a bildirmemize ve CİMER'e şikâyet etmemize rağmen maalesef sorunumuza çözüm bulunamadı. Bu mahalledeki tüm apartmanların asansörü çalışmıyor. Dairelerdeki beyaz eşyalar ve klimalar, gerekli enerjinin gelmemesi nedeniyle çalışmıyor ve büyük problemlere yol açıyor. Yaşlı insanlarımız ve hasta çocuklarımız çok büyük problemler yaşıyor. Sorunumuzu daha nasıl dile getiririz bilmiyoruz. Gelip sadece elektrik hattında değişiklikte bulundular; ama sorunumuza çözüm olmadı. Her gün gelişen ve apartmanların inşa edildiği bir yerdeyiz. Elektrik trafosunun uzak olduğu söyleniyor. Trafodaki enerji artırılırsa da trafoya yakın binaların zarar göreceği söyleniyor. Bundan dolayı elektrik enerjisinin yükseltilemeyeceği söylendi. Yetkililer, buraya yeni bir trafonun yerleştirilmesi gerektiğini söylüyor. Yeni trafo için neyi bekliyorlar? Doğukent Mahallesi'nin geçen seçimlerde seçmen sayısı 13 bindi. Bu kadar büyük bir mahallede halen böyle problemlerin yaşanması sorundur. İnsanlar regülatör ile buzdolabını ve çamaşır makinesini çalışıyor." şeklinde konuştu.

"Urfa'nın en güzel ilçesinde hiçbir sorun çözülmüyor"

Mahalle sakini Muhammed Yapışkan

Yaklaşık 3 yıldır elektrik sorunu yaşadıklarını dile getiren mahalle sakini Muhammed Yapışkan, "Oturduğum apartmanda kanser tedavisi gören 2 yaşlı amca var. Yaşanan sorundan dolayı ağlıyorlar. Mahallenin muhtarı ile görüştük, DEDAŞ'a dilekçe gönderdik ve CİMER'e şikâyet ettik. Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri gelip panomuzu kontrol edip voltajın az olduğunu söylediler. Halen hiçbir çözüme varamadık. Şu an yaklaşık 25-30 binada aynı sorun devam ediyor. Yetkililer 'ekip gönderiyoruz' demek dışında hiçbir şey yapmıyor. Ne muhtarımız ne de DEDAŞ bizimle ilgileniyor. Şanlıurfa'nın en güzel semtinde yaşıyoruz. Urfa'nın en güzel ilçesinde hiçbir sorun çözülmüyor." diye konuştu.

"Durumumuz çok vahimdir"

Mahalle sakinlerinden Osman Ecin

Yetkililere seslenen Osman Ecin, "Asansör, doğalgaz kombisi ve fırın çalışmıyor. Bir buçuk aydır eve merdivenle çıkıyoruz. Durumumuz çok vahimdir. Bu sorunun çözülmesi için DEDAŞ'a sesleniyoruz. Durumu muhtara iletiyoruz ama hiçbir çözüm yok. " ifadelerini kullandı.

"Yaz ayının başından beri elektrik voltajının düşüklüğü nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Eren

Elektrik voltajının düşüklüğü nedeniyle sorunlar yaşadığına dikkat çeken Ahmet Eren ise "Yaz ayının başından beri elektrik voltajının düşüklüğü nedeniyle sıkıntılar yaşıyoruz. Elektrik dağıtım şirketini defalarca aramamıza rağmen dilekçe vermemizi istiyorlar. 5-6 kez dilekçe gönderdik, gerekeni yapacaklarını söylediler. Trafoya gelip bakacaklarını dediler ama ne gelen var ne de giden. Voltaj düşüklüğü nedeniyle insanların klimaları yanıyor, çamaşır makinelerinin motorları bozuluyor. Bunların hepsi gelir kaybıdır. En kısa zamanda voltaj düşüklüğünün düzeltilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili olarak DEDAŞ yetkilileri ile yapılan görüşmede "Gerekli incelemenin ardından ihtiyaç duyulduğu tespit edilince en kısa sürede yapılacaktır." denildi. (İLKHA)