Hac vazifesini yerine getiren Mardinli hacılar, orada Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yaşadığı mekanları ve vahyin indiği kutsal toprakları görmenin sevincini yüz ifadelerine yansıttılar.

Orada hem hac ibadetini yerine getiren hem de hac kafile başkanlığı yapan Necmeddin Şimşek, "Allah'a hamd olsun bu yılki hac vazifesini rahatlıkla yapabildik. Bu imkânı bize tanıdığı için Allah-u telaya hamd ediyoruz. Hac İslam'ın beş şartından birisidir." dedi.

Yaklaşık 12 yıl hacca gitmeyi beklediğini söyleyen Hacı İdris Koç, çok güzel geçtiğini, anlatılamayacak duygular barındırdığını ve herkese genç yaşta gitmeyi tavsiye ettiğini belirtti.

"Benim tavsiyem Müslümanların genç olarak hacca gitmeleri"

Hac ibadetinin genç yaştayken kayıt yapmalarını ve hacca gitmek isteyen adaylara, hacca gitmeden önce hac ile ilgili bilgi edinmeleri hususunda tavsiyelerinde bulunan Şimşek, "Benim tavsiyem Müslümanların genç olarak hacca gitmeleri ve özellikle hacılarımızın gitmeden önce hacla ilgili bilgi edinmeleri çok önemlidir. Nasıl ki camiye gittiğimizde namaz bilmiyorsak sıkıntı varsa, eğer orucun nasıl olduğunu bilmiyorsak oruç tutmada sıkıntı yaşıyorsak hac da böyledir. Tavafı Say'ı arafta çıkışı oradaki Müslümanlarla iletişimi birbirimize karşı olan vazifemizi yapmada bize bilinç lazım." şeklinde konuştu.

Kafile Başkanı Necmeddin Şimşek

Kutsal mekanların verdiği heyecanı da dile getiren Şimşek, "Elhamdülillah heyecan çok güzel özellikle bu yıl vakfenin cuma gününe denk gelmesi ayrı bir heyecan kattı. Bu da bize mutluluk verdi. Hacılarımızın bir bilgi eksikliği varsa bile biz rehber olarak gittiğimiz için din görevlisi olarak gittiğimiz için bu bize ayrı bir sorumluluk katıyor. Orada Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yaşadığı mekanları gezdiği yerleri vahyin indiği o kutsal toprakları görüp o bilinci o şiarı hacılarımıza aktarmak bize ayrı bir duygu veriyor. Ben bu duygularla tekrar Allah-u Teâlâ bütün Müslümanların haccını kabul etsin gitmeyenlere Allah-u Teâlâ gitmeyi nasip etsin o imkanları bahşetsin." ifadelerini belirtti.

Hac vazifesini ifa eden Hacı İdris Koç, haccın bir maneviyat olduğunu, oradaki atmosferin verdiği huzur ve mutluluğunu dile getirdi.

"O maneviyat ve duyguyu Allah herkese nasip etsin"

İdris Koç

Hacı İdris Koç, "Yaklaşık 12 yıldır hac için kayıtlarımızı yaptık. Koronadan önce adımız çıkmıştı ama korona sebebiyle 2 yıldır ertelenen haccımızı bu yıl gerçekleştirdik. Allah herkese nasip etsin. O maneviyatı herkese yaşatsın. Allah'a çok şükür çok güzel bir hac ibadeti gerçekleştirdik. Allah herkese kısmet nasip etsin inşallah. Adım ilk kurada çıktığında o zaman araba kullanıyordum neredeyse deyim yerindeyse uçuyordum. O maneviyat ve duyguyu Allah herkese nasip etsin. Allah'a binlerce kez şükürler olsun gerçekleştirdiğimiz hac maşallah bizden önce anlattıklarına göre çok güzel geçti." ifadelerini aktardı.

Ulaşım yönünden sıkıntı yaşamadıklarını ve genç Müslümanlara erken kayıt için tavsiyelerde bulunan Koç, "Hem ulaşım hem rahatlık hem imkanlar bakımından her gittiğimiz yerde hiçbir aksilik yaşamadık çok şükür. Oradaki vazifemizi ifa ederken de ben naçizane fikrim herkes erken yaşta kaydını yaptırsın. Hem daha rahat ibadetini yapabilmek ve hem daha kolay gelebilmesi için. Böyle imama zorluk çıkarılmaz, diyanet yetkililerine zorluk çıkarılmaz genç yaşta olursa. İhtiyar olunca her haliyle meşakkatlidir. Sıkıntıdır. Yani kısacası genç gidilmesini tavsiye ederim. En son olarak mükemmel geçti o duygu anlatılmaz, o bir maneviyattır. İslam'ın farzını yerine getirdik Allah herkese nasip etsin." dedi. (İLKHA)