Yüzlerce üye ile Adıyaman'da bal üretimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Yiğit, akaryakıt fiyatlarının yüksek olmasının, arıcılıkta kullanılan malzemelerin fiyatında artışın olması ve bu sene bal rekoltesinin çok düşük olmasının arıcıları olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Yiğit yaptığı açıklamada, "Adıyaman Arıcılar Birliği olarak bin 460 üyemiz 74 bin 154 kovanla arı ürünleri üretim faaliyetini gerçekleştirmekteyiz. Adıyaman yaylalarında ki çiçek florasını değerlendirip, çiçeklerdeki nektar arılarımız tarafından toplanarak ülkemizin ve Adıyaman'ımızın ekonomisine katkıda bulunmaktayız. Adıyaman'da birçok aile arıcılık faaliyetini yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Arıcılar olarak temel amacımız şifa kaynağı olan balı doğal yaylalarda üretip tüketicilerimize sunmaktır. Üretiminde belli zorluklar bulunmakta. Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği olarak yaşanan ekonomik sıkıntılardan arıcılık sektöründe üretim yapan arıcılarımız da olumsuz yönde etkilendi. Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, arıcılıkta kullanılan malzemelerin fiyatında artışın olması ve en önemlisi de bu sene bal rekoltesinin çok düşük olması arıcılarımızı olumsuz yönde etkiledi. Maliyetlerin artması bal fiyatlarına yansıyacaktır. Üreticilerimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda hem üreticileri hem de tüketicileri memnun edecek bal fiyatını belirledik." ifadelerini kullandı.

Yiğit açıklamasının devamında, "Adıyaman Arı Yetiştiricileri Birliği'nin 2022 yılı için belirlediği bal fiyatları şöyledir. Süzme çiçek balı kilogram fiyatı 200 TL, petek çiçek balı kilogram fiyatı 225 TL, karakovan çiçek balı kilogram fiyatı 300 TL, sertifikalı organik bal fiyatları, süzme çiçek balı kilogram fiyatı, 250, petek çiçek balı kilogram fiyatı 280 TL, karakovan çiçek balı kilogram fiyatı 350 TL olarak belirledik. Belirlediğimiz fiyat hem üreticilerimize, hem de tüketicilere hayırlı olsun." dedi. (İLKHA)