İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mustafa Ebu Arra, şehit ve esir ailelerini ziyaret etmenin Filistin halkının onuru için hayatlarını ve özgürlüklerini feda edenlere karşı yapılması gereken en basit görev olduğunu söyledi.

Bayram ziyaretlerinin şehit ve esir ailelerinin üzerindeki olumlu etkisine dikkat çeken Ebu Arra, ziyaretlerin ailelerin acılarını hafiflettiğini ve Filistin halkının sosyal bağlarını güçlendirdiğini belirtti.

Ebu Arra, bayram ziyaretlerinin işgalcilere de Filistin halkının şehit ve esir ailelerinin yanında olduğu mesajını verdiğini kaydetti.

Şehit Vasıf Hanayişe’nin kardeşi Atıf Hanayişe de Filistinlilerden bu günlerde şehit ve esir ailelerinin yanında durmalarını, onları unutmamalarını, evlerini ziyaret etmelerini ve bayram sevinçlerine ortak olmalarını istedi.

Vasıf Hanayişe, geçen yıl Beyt Decen topraklarını Yahudi gasıplara karşı savunurken şehit düşmüştü.

İşgal zindanlarında tutulan esirlerin her yıl özgürlüğe daha da yaklaştıklarını ve şehitlerin de Allah’ın izniyle cennette bayram yaptıklarını söyleyen Atıf Hanayişe, gelecek bayramda esirlerin özgürlüklerine kavuşmuş ve Mescid-i Aksa’nın işgalden kurtulmuş olmasını diledi.

İşgal rejimi zindanlarında tutulan yaklaşık 4 bin 850 esir bayram sevincini aileleriyle birlikte yaşamaktan mahrum bırakılıyor. (İLKHA)