Adana'da vatandaşların bayramı güvenli bir şekilde geçirmeleri için Valilik koordinasyonunda güvenlik, sağlık, ulaşım, belediye hizmetleri ve diğer kurumların görev alanındaki hususlarda gerekli önlemler alındı.

Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Bayram tatili süresince Jandarma Komutanlığına bağlı tüm birimler, meydana gelebilecek olayları önlemek ve müdahale etmek için 24 saat esasına göre yeterli personeli görevlendirerek, gerekli tedbirleri alacaktır. Jandarma Komutanlığı trafik timleri, otoyol emniyet ve trafik timleri, 24 saat esasına göre görev başında bulunacaktır. Valiliğimize gelecek ihbar ve yardım taleplerinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, il Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Servisi ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, koordineli olarak olaylara zamanında müdahale edebilmek için gerekli önlemleri alacaktır. Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi İl Müdürlüğünce, elektrik arızalarının giderilmesi için nöbetçi personel bulundurulacaktır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere ilimizdeki tüm ilçe belediyeleri ve birimleri bayram tatili süresince işlerin aksamadan yürütülmesi için yeterli eleman görevlendirerek, gerekli tedbirleri alacaktır.

“Trenlere ek vagonlar ilave edilecektir”

TCCD altıncı Bölge müdürlüğünce Kurban Bayramı süresince artan yolcu taleplerinin karşılanabilmesi için Adana-Konya, Adana-Kayseri, Adana-Elâzığ, Mersin-Adana-İskenderun ve Adana-Osmaniye arasında çalışmakta olan mevcut ekspres trenlere ek vagonlar ilave edilecektir. Telekom İl Müdürlüğünce, kendi birimlerinde arıza ve bakım işleri ile ilgili olarak, 24 saat esasına göre ekipler ve nöbetçi amirler bulundurulacaktır. Sağlık müdürlüğünce, vatandaşlarımızın sağlıkla ilgili sorunlarına ve trafik kazalarına anında müdahale etmek üzere, yeteri kadar personel görevlendirilecektir. Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları, bayram tatili süresince olası bir hava muhalefetine karşı, araç gereç ve personeli ile birlikte hazır bulunacaktır.

Yukarıda belirtilen konular üzerinde gereken hassasiyet gösterilecek olup, ilçe kaymakamlıkları da benzer tedbirleri alarak uygulayacaktır.

Ayrıca olası acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi, 174 Gıda Hattı, 185 Su Arıza, 186 Elektrik Arıza, 110 itfaiye telefon numaraları vasıtasıyla gerekli yardım hizmetlerine ulaşabileceği bilgisi kaydedildi." (İLKHA)