Adıyaman Belediyesi tarafından çölyak hastalarına destek olmak amacıyla Musalla Mahallesi'nde açılışı gerçekleştirilen fırında konuşan Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, "Her bir vatandaşımız bizim için ayrı ayrı önemli. Onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Hizmet ederken de bu düsturla hareket ediyoruz. Kendimde sağlıkçı olmam hasebiyle hizmetlerimizde önce sağlık diyoruz. Bu anlamda çiğköfte başta olmak üzere daha öncesinde birçok gıdayı tatmamış olan çölyak hastası vatandaşlarımız için glütensiz undan yapılan mamullerin üretilebileceği glütensiz ekmek fırınımızı hizmete açıyoruz. İnşallah bu tesisimizde bundan sonra çölyak hastalarımıza glütensiz undan yapılan ekmekler üretecek." dedi.

Kılınç açıklamasının devamında, "Adıyaman'da şu an 600'e yakın çölyak hastamız bulunuyor. Bu hastalarımızı mağdur etmemek için pasta, börek ve ekmek üretmek için elimizden geleni yapacağız. çölyak hastalarımızın yıllardır özlemini çektiği glütensiz ekmek ihtiyaçlarını artık bu tesisten karşılayabilecekler" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Çölyak Derneği Başkanı Salih Gültoplayan ise, "Her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu tesis sayesinde hastalarımız artık daha önce tadına bakamadıkları birçok gıdayı gönül rahatlığıyla tüketebilecekler." şeklinde konuştu.

Açılış sonunda katılımcılara glütensiz undan yapılan pasta, börek ve çiğköfte ikramında bulunuldu. Açılış programına katılan çölyak hastası minikler ise ilk kez çiğköftenin tadına bakmış oldu. (İLKHA)