Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1937: Tahran’da Türkiye, Irak, İran ve Afganistan arasında ‘Sadabat Paktı’ imzalandı. Taraflar antlaşmada genel olarak birbirlerinin iç işlerine karışmayacaklarını, ortak çıkarlarını ilgilendiren hususlarda birbirlerine danışacaklarını, birbirlerine karşı saldırıda bulunmayacaklarını ve sınırlarının korunmasına saygı göstereceklerini taahhüt etmişlerdir. 

1953: İrticai faaliyette bulunduğu gerekçesiyle Millet Partisi faaliyetten men edildi; partinin mallarına el konuldu.

1982: Saddam Hüseyin yönetimindeki Irak’ta, ordu katliam yaptı: 148 kişi hayatını kaybetti. Duceyil şehrine aşiret liderleriyle görüşmeye giden Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in konvoyuna kalabalıktan ateş açılması nedeniyle, Irak Ordusu’na ait helikopterlerden vatandaşların üzerine ateş açıldı. Olayın ardından yüzlerce kişi tutuklandı, işkence gördü bazıları ise idam edildi.

1996: DYP-RP tarafından kurulan 54’üncü Hükümet, Meclis’te 265’e karşı 278 oyla güvenoyu aldı. Refah Partisi’nin koalisyonun büyük ortağı olması ve Necmettin Erbakan’ın başbakan olması, askerin komuta kademesini oldukça rahatsız edecekti. Kuzuyu yemeyi kafasına koyan kurt misali çeşitli bahaneler ileri sürülerek 28 Şubat Postmodern Darbesi yapılmış ve hükümet düşürülmüş; ardından kurdurulan Ecevit hükümetiyle Cumhuriyet tarihinin siyasi ve ekonomik en büyük krizi yaşanmıştı. (DYP-RP tarafından kurulan 54’üncü Hükümet güvenoyu aldı)

2003: Sudan Havayolları’na ait bir yolcu uçağı Sudan’da düştü; 117 kişi öldü. Bu uçak kazasını tarihi kılan neden ise iki yaşında bir çocuğun feci kazadan sağ kurtulmasıydı.

2013: Mısır’da kukla Sisi’nin gerçekleştirdiği askeri darbeden sonra cumhurbaşkanı muhafızları binası önünde bekleyen göstericilere, Cunta güçleri saldırı düzenledi. Saldırılarda 90 kişi şehid oldu, 2 bin 500 kişi yaralandı. Katliamda, göstericilerden 1500 kişi de gözaltına alındı.

2014: Siyonist işgal ordusu Gazze Şeridi’ne yoğun bombardıman başlattı. 51 gün süren saldırılarada 2 bin 205 Filistinli katledildi; 100 binden fazla Gazzeli de evsiz kaldı. 20 bin kişi ise geçici barınaklarda yaşam mücadelesi vermeye başladı.

Uluslararası toplum Birleşmiş Milletler okullarının bile hedef alındığı saldırıları değil, çoğu işgalci savunma sistemine takılan roketleri kınamayı tercih etti. 27 Ağustos’ta ise Hamas ile işgalciler arasında ateşkese varıldı.

İşgalci terör şebekesinin “Koruyucu Hat” adını verdiği saldırılar, 6 yıl içinde Gazze Şeridi’ne düzenlenen üçüncü büyük saldırıydı. İşgal ordusu, 2008 Aralık ve 2009 Ocak aylarında Gazze’de dökme kurşun adıyla 22 gün süren bir saldırı yürütmüş, saldırılarda yaklaşık bin 400 Filistinli katledilmişti.

2018: Çorlu’da toprak kayması sonucu, 5 vagonun devrilmesiyle meydana gelen tren kazasında, 25 kişi hayatını kaybetti, 317 kişi de yaralandı