GAZİANTEP -Yapılan incelemelerin ardından itfaiye erleri yardım için cenaze sahiplerini bulamazken, cenazenin çıkarılması için yoldan geçen vatandaşları ikna etmeye çalıştı.


Gaziantep`te Öğretmenevi Mahallesi Nedimalp Sokak üzerinde 14 numaralı apartmanın 3. katında yaşayan Mahmut Nedim Y. (56) son 5 gün içinde evinden hiç çıkmayınca durumundan şüphelenen arkadaşları eve geldi. İçeriden ses alınamayınca olay yerine çağırılan polis çilingircinin yardımıyla içeri girdi.

Mahmut Nedim Y.`nin cansız bedeniyle karşılaşan polis çevre güvenliği aldı. Aşırı koku nedeniyle kimse binaya uzun süre yaklaşamadı. Daha sonra olay yerine gelen Cumhuriyet Savcılığı ekipleri İtfaiye ekiplerinin yardımıyla gaz maskesi takarak oksijen tüpüyle içeri girdi. İncelemenin ardından teşhis içinde Mahmut Nedim Y.`nin bir oğlu ve yeğeni maske takarak eve girdi.

Yapılan teşhisin ardından cenazeyi çıkarmak isteyen itfaiye erleri yakınlarından yardım istedi. Ancak mahallede bir türlü yardımcı olabilecek bir yakınına ulaşamayan itfaiye erleri yoldan geçen vatandaşları yardım etmek için ikna etmeye çalıştı. Uzun süren uğraşların ardından cenaze için 2 vatandaş ve iki itfaiye eri gaz maskesi ve oksijen tüpleriyle eve girdi. Üçüncü kattan indirilen ceset dışarıda hazır bekletilen tabuta konuldu.

İHA