Arap Derneği koordinesinde çoğunluğu Suriyeli olmak üzere 9 farklı ülkeden 600 yetime yönelik gerçekleştirilen giyim yardımına, Şems Kadın Derneği, Zeyd Bin Sabit Derneği, Adil ve İhsan Derneği, Şam Yetim Derneği, Suriye Lemme Derneği, Suriye Yanyana Derneği, Mısır Türk Evi, Mısır Dernekler Birliği, İHH Yetim Derneği, Libya Kadınlar Birliği ve Fas Yeni Hilal Derneği de destek verdi.

Arap Kadınlar Birliği Derneği ve Şems Derneği Başkanı Dr. Muna Al Lahham, bazı Arap iş adamlarının desteğiyle kendilerine ulaşan yardımları Kurban Bayramı öncesinde yetimlere ulaştırdıklarını söyledi.

Al Lahham, "Her bir yetim çocuk için bin TL giyecek ve 50 TL yol yardımı olmak üzere toplam 600 çocuk için 600 bin TL civarında bir yardım yapıldı. Bu çalışmayı yerine getiren kuruluşlar arasında Arap Toplulukları Birliği, Arap Kadınlar Birliği Derneği, Şems Derneği, Zeyd Bin Sabit Yetimler Derneği, Şam Yetimler Derneği, Adalet ve İhsan Derneği, Suriyeli Anne Derneği ve daha birçok dernek bulunmaktadır. Bizler hem kendi adımız hem de bu çalışmayı gerçekleştiren Arap Toplulukları Birliği olarak bu yardımı yapan hayırseverlere teşekkürlerimizi iletiyoruz. Rabbim bu hayırlı bağışı yapanlardan ve bu çalışmayı gerçekleştiren kurumlardan yaptıklarını, katında kabul etmesini niyaz ediyoruz." dedi.

Yetimlere yapılan yardımları yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını dile getiren Türkiye'deki Arap Toplulukları Birliği Başkanı Dr. Abdüsselam Sebbağ Züheyir, "Öncelikle bu yardımı yapan Arap iş adamlarına teşekkürlerimi takdim ediyorum. Her bir yetime bu alışveriş mağazalarından bin TL değerinde dilediği her şeyi satın alma imkânı sundular. Bu çalışma Arap Toplulukları Birliği ile Arap Kadınlar Birliği Derneğinin yardımlaşmasıyla İstanbul’da bulunan yetim vakıfların da yardımı ile 600 yetimi bir araya gelerek gerçekleştirdiği büyük bir çalışmadır. Bu yardımı yapan iş adamlarını tekrardan teşekkür ediyor, rabbimizin rızıklarına bereket katması ve daha da arttırması için niyazda bulunuyor ve bu değerli çalışmanın başkalarına da örnek olmasını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Arap Derneği Başkanı Metin Turan, Kurban Bayramı öncesinde yetimlerin sevindirilmesine katkı sunan derneklere teşekkür etti. (İLKHA)