BİTLİS - Bitlis İl Müftüsü İmran Kılıç, bu gece idrak edilecek olana Miraç Kandili ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı.


Miraç'ın verilen mücadelenin ve gösterilen sadakatin mükâfatı olduğunu belirten Kılıç, "Peygamber Efendimiz (s.a.v) tebliğ görevine başlayınca, müşriklerde şiddet ve saldırılarına başlamıştı. Müslümanlara ambargo uygulayıp, onlara işkence etmeye başlamışlardı. Aynı yıl içerisinde İslam'ın iki büyük destekçisi olan amcası ve hanımı vefat etmişti. Mekke'de yapılan zulüm ve işkenceden dolayı, İslam'ı daha rahat tebliğ etmek ve İslam için bir üst bulmak gayesiyle gittiği Taif'te, ayak takımı tarafından yapılan hakaretlerden dolayı üzülen, bunca zorluk ve sıkıntılara karşı göğüs gererek Rabbine gösterdiği sadakatin karşılığında kendisine ve ümmetine verilen bir mükâfattır" dedi.


Miraç mucizesinin ayet ve hadisle sabit olduğunu belirten Kılıç, "Vuku bulan Miraç hadisesi Kur'an ve sünnetle sabittir. Bu mucize karşısında Müslümana düşen görev, müşriklerin kendisine, 'Arkadaşın Muhammed (s.a.v) bu gece Mescidi Haram'dan Mescidi Aksa'ya oradan da göğe yükseldiğini söylüyor' sözlerine karşı 'Vallahi eğer O söylüyorsa, doğrudur' diyerek, tereddütsüz bir şekilde tasdik eden Ebubekir gibi tasdik ederek, iman etmektir" ifadelerini kullandı.


Hz. Peygamberin Miraç'tan üç büyük hediye ile döndüğüne dikkat çeken Kılıç, "Bunlar Allah'a şirk koşmayanların netice itibarıyla affa uğradıktan veya cezalarını çektikten sonra cennete gireceği, ikincisi namazdır ki, bu da müminlerin miracıdır. Hakkıyla bu namazları eda edenlerin günahların af olunacağıdır. Üçüncüsü de, Bakara Suresi'nin son iki ayeti kerimesidir ki, bu ayetin özünde de hiçbir kimse gücünü aşan ibadeti ve bir işi yapmakla sorumlu olmayıp, herkesin gücü ve takatinin yettiği ile yükümlü olmasıdır. Bu müjdenin muhatabı olan bizler, bu gecede Allah'a bolca tevbe ve istiğfarda bulunalım. Gecemizi gafil geçirmeyelim. İslam âleminin bulunduğu bu durumdan kurtulması, Müslümanların arasındaki kin ve nefretin kalkması, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlanması için Allaha yalvaralım" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)