ELAZIĞ - "Dünya Çevre Haftası" nedeniyle Elazığ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.


Programda Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Öğretim Görevlisi Rüçhan Keçeci tarafından hurda otomobil parçalarından hazırlanan heykel sergisi açıldı.


Programda bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, "Bugün; toprağı, suyu ve havasıyla içinde yaşadığımız çevrenin günüdür. Hepimizin ortak değeri olan çevrenin korunması ve kirliliğinin giderilmesi için yapılacak her türlü faaliyette hepimize önemli görevler düşmektedir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile yeryüzünde başka bir yerde görülmeyen ekolojik bir ortama sahip olan ülkemizde, çevre kalitesini artırmak; havasıyla suyuyla yeşil alanlarıyla, temiz bir çevre oluşturmak temel hedefimizdir" dedi.


Program, çevre konusunda yapılan çalışmalara katkı sunan kişi ve kurumlar ile eserleri dereceye giren öğrencilere Vali Erol ve protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.(Yasin Kavaklı - İLKHA)