MERSİN- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin Mersin İl Başkanlığını ziyareti sırasındaBüyükşehir Belediyesi İmar İnşaat Anonim Şirketi'nde çalışan taşeron işçiler,CHP Mersin il binası önüne gelerek Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı MacitÖzcan'ı protesto etti. İşçiler "Maaşlarına zam ve Toplu İş Sözleşmesi"istediler.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in Merin İlBaşkanlığı binasından ayrılmak üzere iken iş bırakma eyleminde bulunan BüyükşehirBelediyesi İmar İnşaat Anonim Şirketi'ndeki taşeron firmada çalışan işçiler ilbinası önüne gelerek eylem yaptı. Taşeron işçiler burada sık sık "Taşeronahayır", "İşçiler burada söz verenler nerede" sloganları atıp yuhçekti.

 

Atılan sloganları duyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin,Başkan Özcan ile birlikte işçilerin yanına gelerek sorunları dinlediler.

 

İşçilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Özcan, AkParti Hükümeti'ni suçladı. Özcan, "İki satır bir kanun çıkarıp taşerondaçalışan işçilerin belediyeye alınması emrini verdikleri an hepinizi alırız.Hata bizde değil hükümette. Diğer konu ise belediyede çalışan işçilere zamverdik. Sizlere de vermek için formül arıyoruz" diye konuştu.

 

Tekin ise konuşmasında, hak arama eylemlerine saygıduyduklarını kaydetti. Sendika yetkilileri ile gerekeni konuştuğunu anlatanTekin, "Bende gereken çabayı sarf edeceğim. Yasal olan ne varsayapacağım" diye söyledi.

 

Başkan Özcan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin,işçilerin itirazları ile karşılaşınca oradan ayrılmak zorunda kaldılar. (Osman Öksüz-İLKHA)