BURSA - BursaBüyükşehir Belediyesi tarafından Bursaray Şehreküstü istasyonuna yerleştirilenakülü tekerlekli sandalye şarj aleti sayesinde, engelli vatandaşların önemlibir sorunu daha aşılmış oldu. Aynı anda 6 araç şarj edebilen cihaz sayesindeengelli vatandaşlar, şarjları bittiğinde evlerine dönmek zorunda kalmayacak.

 

Bursa'dakikamuya açık ortak kullanım alanlarını hasta, yaşlı, çocuk ve engellilerin kolaykullanımı için yeniden dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, özellikle akülütekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşların yaşadığı önemli bir sorunudaha çözüme kavuşturdu. Şehir merkezinde gezerken, araçlarının şarjı bittiğiiçin evlerine dönmek zorunda kalan engelli vatandaşlar için Bursaray Şehreküstüistasyonu geçiş turnikelerinin bulunduğu alana, akülü tekerlekli sandalyeleriçin şarj aleti konuldu. Aynı anda 6 aracı şarj edebilen cihaz sayesinde,engelli vatandaşların önemli bir sorunu daha ortadan kaldırılmış oldu.

 

Akülütekerlekli sandalyede oturan vatandaşların rahat kullanımı düşünülerektasarlanan cihaz sayesinde, engelli vatandaşlar araçlarını kolaylıkla şarjedebilecek. Yeni uygulama ile tamamen boş olan bir akünün 1-2 saat arasındatamamen doldurulması mümkün oluyor.

 

Engelli vatandaşlardan gelen taleplerdoğrultusunda aynı sistemin farklı noktalarda da kurulması gündeme gelirken,sistemi kullanan engelli vatandaşlar uygulama için Büyükşehir Belediyesi'neteşekkür etti.

 

Eskidenşarj azaldığında mecburen evlerine dönmek zorunda kaldıklarını belirten engellivatandaşlar, "Şimdi şarj azaldığında, Bursaray'a binip, Şehreküstü İstasyonu'nagelebiliyoruz. Burada şarj işlemini yaptıktan sonra, tekrar programımıza devamedebiliyoruz. Bu uygulama ile bizleri düşünen tüm yetkililere teşekkürediyoruz" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)