BİTLİS - Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Bitlis'e gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, beraberindeki heyetle Vali Veysel Yurdakul'u makamında ziyaret etti. Ziyarette Çetinsaya ve beraberindeki heyete Ahlat bastonu hediye edildi.


Valilikten ayrılan Çetinsaya, Eren Üniversitesi kampus alanında bulunan laboratuarlarda incelemelerde bulundu.


Rektörlük binasındaki Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Tarihi süreçler içerisindeki duruma göre devletlerin politikalarında değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu şartlara göre devlet politikaları şekillenmektedir. Dünya ülkeleri arasındaki bloklaşmanın yaşandığı bin 800'lerin başlarıyla bin 900'lerin sonlarına kadar coğrafyamızda Avrupa hayranlığı ve her yönüyle Avrupa özenme başlamıştır" dedi.


Gelinen noktada geçmişin kısıtlayıcı ve bağımlı yaşamalardan kurtulduğunun altını çizen Çetinsaya, " 21. yüzyılın sonunda ülkemiz artık kendi başına karar verebilecek bir hale gelmiştir. Geçmişte uygulanan tek fikir, düşünce ve ideolojilerden kurtularak, içinde farklı fikir, düşünce ve ideolojilere sahip insanlar barındırmaktadır" ifadelerini kullandı.


Üniversitelerin bu sürece olumlu katkı sağlamaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çetinsaya, "Ülkemizin bu süreçten büyük hayırlarla çıkacağına inanıyoruz. Üniversitelerimizin bu süreçten en büyük payı alacağını düşünüyoruz. Özelikle yeni kurulan üniversitelerimizin gelişme potansiyeli var fakat yaşadığımız sıkıntılardan dolayı üniversitelerimiz bugüne kadar bu potansiyeli değerlendiremedi. Fakat tarih seyrinin değiştiği bu süreçte üniversitelerimizden umutluyuz" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)