BATMAN-Batman Hak ve Özgürlükler Platformu tesettür kampanyası başlattı. Platformdan yapılan açıklamada, toplumsal yozlaşmanın, ahlaki çöküntünün had safhaya vardığı, aile, namus mefhumu ve manevi değer yargılarının kıymetsizleştirildiği günümüzde, toplumu ayakta tutan maddi ve manevi dinamiklerden tesettür konusu başta olmak üzere, güzel ahlakın yaygınlaştırılması, manevi değer yargılarına sahip çıkma adına " Tesettür Seferberliği" başlatıldığı vurgulandı.
 
Açıklamada, bu amaçla platform üyesi derneklerde konuyla ilgili olarak seminerler düzenleneceği, yazılı ve kitlesel basın açıklamaları yapılarak paneller düzenleneceği kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında "Tesettür konusu ile ilgili olarak miting ve diğer etkinlikler yapılacak STK`lara destek olunacağı ve tesettür konusunun toplumda yerleşmesi ve kamuoyu oluşturma adına yapılacak çalışmalara destek verileceği de ifade edildi.
 
Açıklamanın sonunda, konunun sadece bir başörtüsü sorunu olmadığı, genel anlamda ahlaki çöküş ve dinden uzaklaşma olduğu belirtilerek, "Bu seferberlikten muradımız, tesettürün ve güzel ahlakın yaygınlaşması, başörtüsünün asıl manasıyla doğru olarak algılanıp hak ettiği değere kavuşması, başörtüsünün ev ve sokaklara hapsolmadan kamusal (toplum) alan denilen toplumun tüm alanlarında ve kurumlarında özgürlüğüne kavuşmasıdır." İfadelerine yer verildi.
 
Veysi Demir-İLKHA