Güney Kore, geçen yıl yörüngeye yerleştirme çalışmaları başarısız olan ilk yerli roketi olan'NURİ'nin 2'nci denemesi gerçekleştirdi.

Güney Kore'nin Bilim ve ICT Bakanlığına göre 200 ton ağırlığında olan ve ülkenin Goheung Naro Uzay Merkezi'nden saat 16.00'da havalanan roket, uçuş dizisini başarıyla tamamladı.

Roket 700 kilometre üzerindeki yörüngelere yerleşmesi hedeflenen uydulardan bir performans doğrulama uydusunun fırlatıldıktan yaklaşık 15 dakika sonra yörüngeye ulaştığı belirtildi.

Kore Havacılık ve Uzay Araştırma Enstitüsüne (KARI) Başkanı Lee Sang-ryool, "Fırlatmanın tüm aşamaları normal bir şekilde ilerliyor. Uydular tam olarak amaçlanan irtifa ve hızdadır." dedi.

Enstitünün verdiği bilgiye göre ise roketin fırlatıldıktan 40 dakika sonra Güney Kore'nin Antartika'da bulunan King Seiong İstasyonu ile ilk iletişimini yaptığını doğruladı.

Güney Kore'ye maliyeti 1,6 milyar dolar olan görev başarıyla tamamlanırsa Güney Kore, kendi yerli uydusunu uzaya yerleştiren 7'nci ülke olacak. (İLKHA)