ADANA HABER GAZETESİ: Ortak Akıl Çıkarması 
Büyükşehir Belediyesi`ndeki yönetim değişikliğiyle birlikte hayata geçen "Ortak Akıl" sektörel sanayi sitelerini incelemek için Konya`ya çıkarma yaptı. Heyete başkanlık eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kalkınma için bölgesel işbirliğine önem verdiklerini söyledi. 

Urumçi Katliamı Kınandı 
Adana`da faaliyet gösteren Türkmenistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlker Medeni, Doğu Türkistan`da yaşanan insanlık dışı uygulamaların devam ettiğini söyledi. 

Anne ve Oğlu Aynı Anda Öldü 
Osmaniye`de oğlunun yoğun bakımda olduğunu öğrenen bir anne kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Taksi şoförü oğlu da annesinden 5 dakika sonra hastanede hayata gözlerini yumdu. Aynı anda ölen anne ve oğlu yakınları ve köylülerini yasa boğdu. 

EKSPRES GAZETESİ: Adanalı Hüsrana Uğradı 
Her iki kişiden birinin oy verdiği kabul edilen AKP`ye 61. Hükümetin açıklanmasının ardından, Adana`da bunun böyle olmadığı ortaya çıktı. Yeni kabinede, komşu iller Mersin, Hatay ve Gaziantep başta olmak üzere civar iller, birer bakanlıkla temsil edilirken, Adana`ya bakanlık verilmemesi hem şaşkınlık hem de tepkiyle karşılandı. 

Hastaneden Firar Eden 3 Mahkûma 6`şar ay hapis Cezası 
Adana`da verem tedavisi gördükleri hastaneden, izledikleri filimdeki gibi tuvalet duvarını delerek, çatıya çıktıktan sonra kalorifer borularından inip kaçan 3 mahkuma, 6`şar ay hapis cezası verildi. 

Sosyal Destek Adana`dan Başlayacak
Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı tarafından yürütülen Sosyal Destekleme Programı (SODES)`in Adana`da pilot olarak uygulanmasına karar verildi. 

Kazadan Sonra Bıçaklı Kavga 
Adana`da bir motosiklet sürücüsü, kendisine çarpan otomobil sürücüsünü falçatayla sırtından yaraladı. 

ÇUKUROVA MERHABA GAZETESİ: Açlık Sınırı 978 Lira 
Memur Sen Haziran ayı için 4 kişilik bir ailenin "açlık sınırını" 978 TL, "yoksulluk sınırını"2740 TL olarak hesapladı. 

Son Anda Kurtarıldı
Adana`da psikolojik tedavi gören ve alış verişe çıkmayan isteyen genç kız, babasının doktoruna randevusunu hatırlatmasına sinirlenerek intihara kalkıştı. 

Ayhan Kaya-İLKHA