Nebati, tüm dünyanın artan enerji ve gıda fiyatları sebebiyle enflasyon problemi yaşadığını söyleyen Nebati, yaşanan fiyat artışlarının arz ve maliyet kaynaklı olmasının yaşanan bozulmaların geçici olduğuna işaret ettiğini belirtti. Türkiye Ekonomi Modeli'nin çarkları döndürdüğüne dikkat çeken Nureddin Nebati "Hiç bir zafere çiçekli yollardan gidilmiyor, bu yollar engebeli ve yorucudur, ancak zafere ulaşıldığında tamamı unutulur" ifadelerini kullandı.

İş dünyasına seslenen Nebati "Biz bu ülkede hiçbir fabrika, hiçbir imalathane hiçbir esnaf işini kaybetmesin diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bir akşam eve gidip işimi kaybettim korkusuyla, bir akşam evime gittim kepengi kapattım korkusu aynıdır. Allah bize böyle korkular yaşatmasın" dedi.

Bakan Nebati'nin açıklamaları şöyle:

"Ekonomimiz ilk çeyrekte yüzde 7,3 büyüyerek güçlü performansına devam etti. 2022 yılında Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı pay yüzde 0,55'ken 2021 yılında yüzde 1 eşiğini aşmış durumda. İhracatımız 2021 yılı sonunda 225,3 milyar dolara ancak 2022 mayıs sonunda 242,6 milyar dolara ulaşarak tarihi rekorlar kırdı, her ay yeni bir rekor. Son 21 ayın 19'unda sürekli rekor kırıyoruz. Böyle bir ülkeyiz. Dönem Hangi dönem? Salgın dönemi.

İhracatçılarımızın gayretiyle de 2022'de 250 milyar dolar hedefine ulaşacağımıza inanıyorum. 2023'te de inşallah 300 milyar dolar olacak.