BATMAN - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye ekipleri tarafından, Gültepe Mahallesi'nde 7 Blok ve 62 daireden oluşan Baharkent Sitesi yönetiminin talebi üzerine site sakinlerini bilinçlendirmeye yönelik yangın tatbikatı yapıldı.

 

Batman Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün yönetiminde başlayan tatbikat, yangın çıkan bir apartmanın beşinci katında mahsur kalanların itfaiye ekipleri tarafından kurtarılmasıyla başladı.

 

İtfaiye ekipleri tarafından yangında mahsur kalanların kurtarılmasından sonra, olay yerinde bulunan sağlık personeli tarafından ilk müdahaleleri yapıldı. Ardından ambulansla en yakın hastaneye götürüldüler.

 

AFAD ekipleri apartmandaki yangın tatbikatı bitince, muhtemel bir yangına karşı hazırlıklı olmak ve bu konuda tecrübe kazandırmak amacıyla site sakinlerini bilgilendirdi.

 

İlk olarak küçük bir yangın üzerinde tatbikat yapan AFAD ekipleri, olası bir yangında yapılması gerekenleri ve nasıl davranılacağı hususunda site sakinlerine bilgiler aktardı.

 

Tatbikat kapsamında son olarak site sakinleri, çıkan bir yangına kendilerine öğretildiği şekilde müdahale ederek söndürdü.

 

Konu ile ilgili bilgi veren site yöneticisi Aziz Azizoğlu, "Muhtemel bir yangına karşı neler yapılacağını öğrenmek amacıyla böyle bir tatbikat yaptık. Bunu yapmaktaki amacımız, sitenin herhangi bir yerinde yangın çıktığında site sakinlerinin sivil savunma ekiplerinin verdiği bilgilerle müdahale etmesini sağlamaktır" dedi.

 

Tatbikatın kendileri için faydalı olduğunu söyleyen site sakinleri ise, "Bu yangın tatbikatı bizim için çok iyi oldu. Bizler olası bir yangında nasıl davranacağımızı sivil savunma ekiplerinin bize verdiği bilgilerle öğrenmiş olduk. Bu tatbikat sayesinde yangına karşı bilinçli olduk. Böyle tatbikatların herkesin yapmasını istiyoruz" dediler. (M.FatihAkgül - İLKHA)