VAN - Su sıkıntısı başta olmak üzere yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle bir basın açıklaması yapan Van Sıhke Gölü TOKİ sakinleri, taleplerinin dikkate alınmadığını ileri sürdü.
Sıhke Gölü TOKİ'de yapılan basın açıklamasını TOKİ sakinleri adına Siyabent Özkant okudu.


2011 yılında yaşanan depremleri hatırlatan Özkant, yaşanan depremler sonucunda, bir kısım insanın göç ettiğini, bir kısmının da konteynerlerde hayat mücadelesi verdiğini aktardı.


Başbakanın talimatıyla TOKİ konutlarının kısa sürede yapıldığını kaydeden Özkant, taleplerini dikkat alınmadığını ileri sürerek, "Maalesef Sıhke Gölü civarında yapılan konutların inşaat ve çevre düzenlemesi, alt yapı faaliyetleri halen devam etmekte olup bitmemiştir. Konutlar istenilen kalite ve taahhüt edilen şekilde inşa edilmemiş olup yarım yamalak bir şekilde teslim edilmeye çalışılmaktadır. Bu da biz depremzedeleri daha da mağdur etmektedir. TOKİ tarafından yapılan binaların yönetimi İstanbul'da bulunan Boğaziçi firmasına verilmiş olup, irademiz dışında atanan yöneticiler ile iş yapılmakta ve sitede yaşayan halkın taleplerini dikkate almayıp kendi istekleri doğrultusunda hareket etmektedir.


"Su sorunu hâlen çözülmedi"
Yaşadıkları en büyük sorunun su şebekesi sorunu olduğunu dile getiren Özkant, "Bizler buraya taşındığımız günden beri en büyük sorunumuz olan şebeke sularımız akmamaktadır. Bizler orta çağda yaşayan insanlar gibi sağdan soldan ve hatta kilometrelerce uzaklıkta olan kaynaklardan su taşımaktayız. Kendi sorunlarımızla baş başa bırakılmış, kendi kaderimize terk edilmişiz. Bizlere, adeta 'Sorununuzu kendiniz çözün ve ne haliniz varsa görün' deniliyor. Sıhke Gölü TOKİ'lerinde 532 daire bulunmaktadır. Su tankerleri Valiliğin yardımlarıyla taşınmakta olup ne kadar ihtiyaca cevap verdiğini ve ne kadar sağlıklı olduğunu Van halkının ve kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Belediye ile yaptığımız görüşmelerde sağlıklı su verebilmeleri için terfi merkezlerinin gerekli olduğunu ve sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını, alt yapı eksikliğinden dolayı suların akmadığını iddia etmektedirler. Bunca mağdur olan insanların su sıkıntısının bir an önce çözülmesi için sayın valimiz ve belediye başkanımızdan yardım talep ediyoruz" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)