DİYARBAKIR - Sur ilçesine bağlı Küçük Kadı köyünde aralarında daha önce anlaşmazlık olduğu belirtilen Boncuk ve Sevgi ailelerinin fertleri arasında çıkan silahlı çatışmada Eyüp Boncuk(58) yaşamını yitirdi. Çatışmada Sevgi ailesinden 3 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

İddiaya göre, Küçük Kadı köyünde taziye evinin yapılması sırasında daha önce aralarında anlaşmazlık olan iki ailenin fertleri tartıştı. Tartışma önce kavgaya daha sonra silahların kullanıldığı çatışmaya dönüştü.Çatışma sırasında Eyyüp Boncuk vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Kavga sırasında Sevgi ailesinden 3 kişi yaralandı.

Çatışmada hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi otopsi işlemleri için Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Yaralanan kişilerin ise Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtildi.

Kavgadan sonra jandarma ekiplerinin köye geldiği ve olası gerginlikler için köyde hazır bulunduğu belirtilirken kavganın taraflarından Sevgi ailesinin köyü terk ettiği öne sürüldü.
Olay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.(İLKHA)