DOĞRUHABER / Davut Işık

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Oda’nın haziran ayı olağan Meclis Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, çalışanların enflasyona ezdirilmemesi için işverenlerin de sorumlulukları bulunduğunu söyledi. Avdagiç, 675 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işveren örgütü olan İTO’nun pandemi sonrasında ilk kez tam fiziki olarak toplanan meclis üyelerine yönelik konuşmasında iş dünyasının gündemindeki konuları değerlendirdi.

ZAMANINDA MÜDAHALE

Avdagiç, “Sadece devletimiz değil, biz de çalışanlarımızı, yani birlikte artı değer ürettiğimiz mesai arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemek için şirketlerimizde gerekli tedbiri almak mecburiyetindeyiz” ifadesini kullandı. Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memurlara yönelik yapılan maaş artış açıklamalarını tam zamanında yapılmış bir müdahale olarak gördüklerini belirtti.

TALEP DE BEREKETLENİR

Gayrisafi katma değerden ücretlerin aldığı payın pandeminin de etkisiyle yüzde 31.5’e indiğini belirten Avdagiç, “Oluşan refah artışından, büyümeden toplumun tüm kesimlerinin eşit faydalanmasını sağlamak hepimizin görevi” dedi. “Sadece devletimiz değil, bizler de iş dünyası olarak çalışanlarımıza karşı sorumluluklarımızı gözden geçirmeliyiz” diyen Avdagiç, şöyle konuştu: “Bunu yaparsak, işte o zaman hep söylediğimiz tarihi fırsatları kaçırmayız. Toplam talebi de toplam arzı da bereketlendiririz. Üretimde, ihracatta, velhasıl ekonominin her alanında ezberleri bozarız.”