GAZİANTEP - Hür Dava Partisi Gaziantep İl Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz`un katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.


Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, küresel emperyalistlerin hile ve entrikalarla insanları bir arada tutan İslam harcının ortadan kaldırıldığını belirterek, "Kürdü ve Türkü, Lazı ve Çerkezi, Arabı ve Pomağı bir arada tutan İslam harcını ortadan kaldırdılar. Türk bir taraftan Kürt bir taraftan, Arap bir taraftan kelebekler gibi dağıldı. İşte yanı başımızdaki Suriye`yi görüyorsunuz, o doksan yılın sonucudur. Hepimizi kelebekler gibi dağıttılar" şeklinde konuştu.


Doksan yıldır sorunların sürekli geçiştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Yavuz, "Memlekette doksan yıldır geçici çözümler var. Her gelen iktidar süreci erteledi, pansuman ve lokal tedavilerle bu milleti bir yerlere getirmeye çalıştı" dedi.


Ülkede mana yönünden büyük bir çöküntü olduğunu söyleyen Yavuz, "Ülkedeki insanların çoğu anti depresan ilaç kullanıyor, boşanma oranlarında korkunç derece artış var. İnsanlar madde yönünden biraz rahat kavuşmuşlar, ama mana yönünden tükenmişlik var, iflas var" ifadelerini kullandı.


12 milyon imzaya rağmen başörtüsü zulmünün devam ettiğini de hatırlatan Yavuz, "İnancın önündeki engeller doksan yıldır varlığını hala sürdürüyor" dedi.


Yavuz, "Hür Dava Partisi beş unsuru güvence altına alacak; insanların mal emniyetini, can emniyetini, din emniyetini, namus emniyetini ve nesil emniyetini güvence altına alacaktır" şeklinde konuştu.


Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Başkanı Mustafa Özaslan, HÜDA PAR olarak siyasete farklı bir tanım, farklı bir bakış açısı getirmek için yola çıktıklarını belirterek, "Bizler siyasete farklı bir çizgi getirerek ezberleri bozacağız inşallah. Siyasetin merkezine insanı ve insanlığı getireceğiz. Merkezinde insan ve İslam olmayan bir siyasetin sonucunda halkın yararı gözetilmemiştir. İnsani ve İslami değerleri tekrar ihya etmek için yola çıktık" dedi.


Konuşmaların ardından İl Başkanlığı salâvatlar ve dualar eşliğinde açıldı.(Şefik Mert - İLKHA)