Günay Aslan imzalı Yeni Özgür Politika Gazetesi haberine göre, PKK`nin Kandil`deki lideri Murat Karayılan Hizbullah Cemaati hakkında itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı.

"1990`lı yıllardaki cinayetler çözülmeli"

Karayılan açıklamasında, önce Hizbullah Cemaati`ne yönelik klasik PKK suçlamalarını dile getirerek, "Hizbullah geçmişte Kürt yurtseverlerine karşı cinayetler işledi. 1990`lı yıllarda sıradan yurtseverlerimizi katletti. Bu çözülmesi gereken bir meseledir." ifadelerini kullandı.

"Hizbullah`ın 14 yıldan beri silahlı pratiği yok!"


Karayılan açıklamasının devamında Hizbullah Cemaati`nin 1999 yılından beri silah kullanmadığını ileri sürerek, "Fakat Hizbullah 14 yıldan bu yana artık bu tür bir pratik içinde değildir. Bunun da görülmesi gerekmektedir. Hizbullah`ın yeni dönemde her şeyden önce geçmiş sorununu çözmesi, halka özeleştiri vermesi gerekir. Bu sorunu çözecek olan Hizbullah`ın kendisidir." dedi.

Halbuki bütün kamuoyu Hizbullah`ın 2002`den beri silah kullanmadığı görüşünde.

"Medyamız dilini düzeltmeli, Hizbul-Kontra gerçeklikle uyuşmuyor"


PKK lideri Karayılan açıklamasının sonunda kendilerinin güdümündeki medyaya seslenip, "Ayrıca özellikle bizim medyanın da yeni bir dil ve üslup geliştirmesi gerekiyor. Eskisi gibi Hizbulkontra demek yeni dönemin gerçekliğiyle uyuşmuyor" şeklinde konuşarak, kendilerinden başka kimsenin Hizbul-Kontra suçlamasını sahiplenmediğini ve bu bu dili terk etmeleri gerektiğini açıkça itiraf etmiş oldu.

Hizbullah: Çatışmayı başlatan PKK`dir, özür dilemelidir

Hizbullah Basın Bürosu daha önce yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; "PKK`nin dayatması ve başka bir alternatif yol bırakmaması sonucu aramızda bir çatışma yaşandı. Bu çatışmanın başlatıcısı PKK olduğu gibi bunu dayatan, Kürdistan`da yayılmasına ve halka zarar vermesine sebebiyet veren de odur. Bu nedenle bizim bu konuda geçmişimizden dolayı özeleştiride bulunma veya özür dileme gibi bir durumumuz yoktur. Suçlu olan özür diler, af diler. Suçlu olan PKK olduğuna göre, özür dilemesi gereken de af dilemesi gereken de odur." (İLKHA)