ŞIRNAK - Cizre`de fakir ve muhtaç ailelere yardım misyonuyla kurulan Cizre Nuh Gıda Bankasının resmi açılışı yapıldı. Gıda Bankasının açılış törenine Cizre Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Başkanı Ferhan Dündar, iş adamları çok sayıda esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Kur`anı Kerim tilavetiyle başlayan törende Cizre Nuh Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özalp ile İl Koordinatörü Savaş Topal birer konuşma yaptılar. Faaliyetleri ve amaçları hakkında bilgi veren İl Koordinatörü Topal, 2006 yılından beri benzer faaliyetler içinde olduklarını ifade ederek Gıda Bankası ile birlikte daha kapsamlı hareket edeceklerini söyledi. Yardım yaparken din, dil, mezhep ve siyasi görüş ayrımı yapmadıklarını ifade eden Topal, " Bizler sadece ailenin muhtaç olup olmadığına bakıyoruz." Şeklinde konuştu.

Yardımlarının Cizre ile sınırlı olmadığını belirten Topal, gerektiğinde il dışındaki muhtaçlara ve Suriyelilere de yardım ulaştırdıklarını ifade etti. Savaş, " Yardımlar genellikle birinci derece mağdur ikinci derece mağdur ve üçüncü derece mağdur ailelere göre yapılıyor." dedi.

Nuh Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özalp, iletişim ağları sayesinde dünyanın adeta bir köy haline geldiğini ancak ağlar arttıkça aksine insanların birbirlerinden uzaklaştığını ifade etti. Özalp, "Bizler insanlar arasında gönül ağları kurmaya çalışıyoruz. Zengin fakir, yaşlı-genç her kademedeki insanla gönül bağları oluşturmaya gayret ediyoruz. Ve İnşaallah yapacağımız yardımlarla zenginler ile fakirler arasına köprü olacağız. Medine kardeşliğinin inşası için gayret edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Açılış programına katılan vatandaşlardan Hacı Sait Güzüngür "Böyle bir kurumun Cizre`de açılması çok güzel. Cizre`nin ve bölgenin böyle kurumlara ihtiyacı vardı. Allah onlardan Razı olsun." dedi.

(Abit Dündar -İLKHA)