Halk Eğitim Dayanışma ve Araştırma Derneği`nin (HEDA-DER) davetlisi olarak Adana`ya gelen Hamas Basın Sözcüsü Müşir El Misri, Seyhan Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda gazetecilerin sorularını cevapladı.

İsrail`in özür dilemesinin Türkiye`nin uluslararası kamuoyundaki başarısından kaynaklandığını belirten Müşir El Misri, şöyle konuştu: "Özür dilenmesinin ardından Gazze`deki ambargoda hafif bir rahatlama oldu. Ama bugün hala gıda, elbise ve insani yardımlar bunlara ilaçta dahil olmak üzere, Mısır`la Gazze arasında mevcut olan yer alındaki tünellerden sağlanıyor. Ama buradaki özür dileme, Türkiye`nin uluslararası kamuoyundaki bir başarısıdır.

Çünkü İsrail en başta bunu reddetmişti. Yıllar sonra Türkiye`nin duruşunu değiştirmediğini görünce kendisi taviz vermek zorunda kaldı. Biz bu ambargonun tamamen ortadan kalkması için Türkiye`nin, İsrail`e olan tutumunu değiştirmemesini istiyoruz. Biz Mavi Marmara`da öldürülen Müslümanların kanlarını hiçbir zaman unutmayacağız. Filistin halkı ve Hamas olarak, Türkiyeli şehidlerin kanlarının intikamı alınıncaya kadar, onların hak ettiği yer kendilerine verilinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Gazze diğer mıntıkalardan biraz daha farklı bir konuma sahip. Gazze Filistinlilerin kontrolünde. Türkiye`den gönderilen yardımlar, tünellerden geçirilerek isteğimiz gibi dağıtılabiliyor. Mısır`daki gerçekleşen devrimden sonra Refah Kapısı`ndan da istediğimiz gibi geçirip, yardımları dağıtabiliyoruz. Ama diğer İsrail`in kontrolü olan yerlerde yardımların dağıtılmasına izin vermediği dönemler oluyor."

Müşir El Misri, yarın HEDA-DER`in, Merkez Park içinde düzenleyeceği programa da katılacağını söyledi. (Kaynak: DHA)