VAN- İHH İnsani Yardım Vakfı Van Şubesi,  Mavi Marmara katliamının yıldönümü nedeniyle bir fotoğraf sergisi açtı.

 

Sanat Sokağında 2 gündür açılan resim sergisine halk yoğun ilgi gösterdi. Fotoğrafları tek tek gezen vatandaşlar, Mavi Marmara ile ilgili düşüncelerini stantta oluşturulan ziyaretçi defterine yazmayı da ihmal etmediler.

 

Resim sergisi hakkında bilgi veren İHH Van Gençlik Kolları Başkanı Abdussamet Akan, Mavi Marmara katliamını hatırlatarak, “31 mayıs 2010’da sabaha karşı İsrail tarafından bir baskın yapıldı Mavi Marmara gemisine. Aradan 3 yıl geçti. Bunu gündemde tutmaya çalışıyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak resim sergisi açtık. Sağ olsun halkımız bizi yalnız bırakmadı.”dedi.

 

Sergide 30 fotoğrafın olduğunu aktaran Akan, fotoğraflarda Mavi Marmara katliamı anı, öncesi ve sonrasının anlatılmaya çalışıldığını dile getirdi.

 

Fotoğraf sergisini çok güzel ve anlamlı bulduğunu söyleyen Mehmet Arığ ise, “Fotoğraf sergisiyle gerçekleri bir kez daha gördük. Bu sergi İsrail’in yaptığı zulmü bir kez daha gözler  önüne serdi. Mavi Marmara gemisinde yaşananlar çok büyük bir trajediydi. Mavi Marmara’yı unutmayacağız. Hâk, hiçbir zaman zulme boyun eğmedi ve eğmeyecek” diye konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)