BATMAN - Batmanlı kimi esnafın işyerlerinde açtıkları yüksek sesli müziğe yine esnaftan tepki geldi. Yüksek sesli müziğe tepki gösteren esnaf, durumdan rahatsızlığını dile getirerek yetkililerden acilen duruma müdahale etmesini istedi.

 

Yüksek sesli müziğe tepki gösteren esnaflarda Habip Değer, “Bir esnaf olarak, bazı işyerlerinde açılan yüksek sesli müzikten rahatsız oluyoruz. Bu durumun bir şekilde çözümlenmesini istiyoruz. Bazı giyim mağazaları yüksek sesli müzik açarak hem esnafı hem de milleti rahatsız ediyorlar. Müziğin bu şekilde verilerek alışverişin daha iyi olacağını düşünüyorlar ama insanları rahatsız etmekten başka bir şey değil. Sabah 09.00’da müziğe başlanılıyor akşam 20.00’ye kadar çalıyorlar. İnsanlar yüksek sesli müzik dinlemeye mecbur değiller. Bunu bir şekilde dile getirilmesi gerekiyor ama hiç kimse bu yüksek sesli müzik açan mağazalara dur demiyor. Yetkililere sesleniyoruz, eğer varsa bunun önüne geçilecek bir durum yerine getirilmesini istiyoruz” dedi.

 

Bir başka esnaf Hasan Yıldız ise, “Bazı esnaflar yüksek sesli müzik açtıkları için bu durumdan rahatsızlık duyuyoruz. Yüksek sesli müziğin kesilmesini istiyoruz ve yetkililere sesleniyoruz bu rahatsız verici durumun önüne geçmesini istiyoruz. Bizler de esnafız ama müziğimizin sesini sadece işyerlerimizin içine veriyoruz. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur” diyerek tepki gösterdi.

 

Yüksek sesli müzikten rahatsızlığını belirten esnaf Mehmet Yılmaz da, şunları söyledi: “Bu sesli müziklerden rahatsız oluyoruz. Arabalarda olsun işyerlerinde olsun bu müzikler seviyesiz bir şekilde çalınıyor ve bizler bundan rahatsız oluyoruz. Sadece bizler değil baktığımız zaman vatandaşlar da bu durumdan rahatsız oluyor. O yüzden yetkililer bu duruma müdahale edip en azından insanların rahatsız olmayacağı makul bir şekilde çalınmasını sağlarsa iyi olur.”  (Mehmet Mikyas / Yasir Oğuz  - İLKHA)